Belépek a Pártba
30 március
2017
HÍR
591 látogató

Vonják vissza a CEU-ellenes törvényjavaslatot!

Budapest, 2017. március 30., csütörtök (MTI) – A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy a kormány vonja vissza a felsőoktatási törvény javasolt módosítását, ami a Közép-európai Egyetem (CEU) “ellen irányul”.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Orbán-kormány minden felett kontrollt akar gyakorolni, ha nem tud, igyekszik befolyást szerezni és ha ez sem megy, akkor arra törekszik, hogy kiszorítsa Magyarországról azokat, akiknek a szellemiségével nem ért egyet. Ezt az aczéli kultúrpolitika idején volt kádári vezetés gyakorlatához hasonlította.
Felsőoktatási és közoktatási intézmények is áldozatául esnek a kormányzati politikának – folytatta Bősz Anett, bírálva, hogy helyi közösségek intézményeinek működését felülről érkező utasításokkal vagy törvénymódosításokkal írják át.
Példaként említette, hogy a VIII. kerületi Deák Diák Általános Iskola intézményfenntartói jogait a görögkatolikus Hajdúdorogi Főegyházmegye az érintettek megkérdezése nélkül szerette volna átvenni, de a szülői tiltakozásokat követően elálltak ettől a szándéktól. Jelezte: Fodor Gábor, a párt elnöke módosító indítványban kezdeményezi, hogy a közoktatási intézmények fenntartói jogait csak akkor lehessen megváltoztatni, ha ehhez minden érintett fél, köztük a diákok, a szülők és a tantestület is hozzájárul.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK