Belépek a Pártba
12 október
2019
HÍR
550 látogató

Vizes vb – Szabadai Viktor feljelentést tett a sorozatos törvénysértések miatt

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányi elnöke a mai nappal feljelentést tett a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. ellen, miután a cég a jogerős bírósági ítélet ellenére sem hozta nyilvánosságra az Iron Corporation nevű céggel kötött, közadatnak minősülő szerződéseit.

24.hu több mint két és fél éve próbálja kideríteni, hogy a Bp2017 Kft. mekkora összegre kötött szerződést az Iron Corporation Kft.-vel, milyen célra költötték a befolyt összeget, továbbá hogy a szponzorációra, reklám- és marketingtevékenységre kivel, milyen összegre szerződtek. Állami cég lévén ezek az információk közérdekű adatnak minősülnek, a kft. azonban a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki a fenti adatokat. Az adatszolgáltatás megtagadása miatt 100.000 forintos bírságot szabott ki a bíróság, amit a cég közpénzből fizetett ki, ezzel pedig az adófizetők pénzének felhasználásával is visszaélt.

Mivel a cég 15 munkanapon belül nem teljesítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletét, ráadásul a közpénz felelős felhasználásáról szóló törvényi kötelezettségét is megszegte, Szabadai Viktor költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

Felháborító, hogy a cég a vizes vb után több mint két évvel egyáltalán még létezik. Felháborító, hogy a mai napig titkolják azokat az információkat, amikről a magyar embereknek joguk lenne tudni, például azt, hogy ki mennyiért használhatja az adófizetők pénzéből felépített Duna Arénát. A legfelháborítóbb azonban az, hogy az újabb törvénytelen eljárás miatt kiszabott büntetést is az adófizetőkre terhelték.

A Liberálisok budapesti elnöke ismét felszólította a Bp2017 Kft.-t, hogy ne titkolózzon tovább a magyar emberek kárára, számoljon el a költségekkel, és azzal, hogy miért kell az adófizetőknek napról napra többet fizetni a több mint két éve véget ért vizes vb-re.

Közzétette: Szabadai Viktor – 2019. október 12., szombat

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK