Belépek a Pártba
24 március
2018
HÍR
696 látogató

Vizes vb – A Liberálisok “fideszes kifizetőhely” feliratú táblát ragasztottak a Duna Aréna épülete elé

A Liberálisok válaszokat várnak Seszták Miklós fejlesztési minisztertől, a vizes vb szervezéséért felelős kormánybiztostól arra a kérdésünkre, hogy nyolc hónappal a világbajnokság után miért foglalkoztat még mindig több mint félszáz embert a vb-t szervező cég.

A Bp2017 Nonprofit Kft.-nek már léteznie sem volna szabad, ennek ellenére januárról februárra 49-ről 52-re nőtt a cég dolgozóinak a száma. A Liberálisok arra kíváncsiak: vajon milyen munkát nem tudott elvégezni az a 49 ember, ami miatt még három dolgozóra volt szükség? Bár eredetileg a Duna Aréna fenntartásáért a Bp2017 Kft. felelt volna, az épület kezelését végül a Nemzeti Sportközpontokra bízták. A kft. fenntartása, és így az alkalmazottak fizetése ezek után tökéletesen indokolatlan és felesleges.

A gyanús körülmények ellenére senki nem válaszol azokra a kérdéseinkre, hogy miért tartják fenn még mindig a Bp2017 Kft.-t, és mivel foglalkozik az állományban lévő 52 alkalmazottjuk. A Liberálisok éppen ezért közérdekű adatigénylést nyújtanak be Seszták Miklós tárcájához, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és magához a világbajnokságot szervező céghez is, hogy megtudjuk, mire költik hosszú hónapok óta az adófizetők pénzét. Szabadai Viktor sajtótájékoztatóján elmondta:  felmerül a gyanú, hogy a vizes vb cége fideszes kifizetőhelyként működik, ezért a Liberálisok „fideszes kifizetőhely” feliratú táblát is elhelyeztek a Duna Aréna épülete előtt.

Április 8-án dönthetünk arról, hogy megállítsuk a közpénzek elszórását és pofátlan lenyúlását. A választóknak joguk van tudni, mire szórják el a magyar állam, a magyar adófizetők pénzét.

 

A Liberálisok élőben közvetítették Szabadai Viktor sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1759342624086385/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK