Belépek a Pártba
10 november
2014
HÍR
832 látogató

Vida Ildikónak mennie kell

Nincs a külügyi vezetésben érintettje a kitiltási botránynak – mondta Szíjjártó Péter azon a külügyi  egyeztetésen, melyre a Magyar Liberális Párt delegáltját is meghívta  ma.

A Liberálisok továbbra is úgy gondolják, hogy mivel Vida Ildikó nem mondott le, a nemzetgazdasági miniszternek azonnal fel kell állítania őt székéből. A gyanú árnyéka is éppen elég ahhoz, hogy a NAV-ban az egész ország bizalma megrendüljön, ami beláthatatlan következményeket okoz az adózási morálban. Varga Mihálynak azért is menesztenie kell a NAV vezetőjét, mert az megsértette az állami tisztviselőkre vonatkozó törvényt. Ez előírja Vida Ildikó számára, hogy bármely munkáját érintő ügyről – történjen akár az a magánéletében – tájékoztassa munkáltatóját. Vida Ildikó ezen törvényi kötelességének sem tett eleget, így ezért is méltatlan hivatalára.

Magyarország külpolitikájával kapcsolatban a Liberálisok a mai egyeztetésen elmondták, hogy már középtávon is nagyon súlyos károkat okoz az országnak, hogy energiellátási szempontból több oldalról is alárendeli magát Oroszországnak. Az utolsó tíz év egyik legsúlyosabb külpolitikai baklövésének tartjuk a tallinni magyar nagykövetség bezárását.

Súlyos károkat okoz az országnak, hogy az ország miniszterelnöke ,,szabadságharcot” hirdetett egy olyan politikai közösség – az Európai Unió – ellen, amelynek a lakosság népszavazáson kinyilvánított szabad akaratából lettünk tagjai. Az euro-atlanti közösségben 25 év óta először fordul elő, hogy nemcsak a meghatározó tagállamok, hanem a velünk hagyományosan rokonszenvező, vagy legalábbis semleges, térségünkbeli országok közül egyetlen egy sincs, amelyre bármilyen konfliktushelyzetben támaszkodhatnánk.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK