Belépek a Pártba
20 július
2015
HÍR
582 látogató

Vida Ildikónak már 277 napja távoznia kellett volna hivatalából

Vida Ildikónak nem most, hanem  277 nappal ezelőtt kellett volna távoznia hivatalából. Ekkor ismerte el a NAV elnöke, hogy rajta van az USA-ból kitiltottak listáján.

A kormánynak azonban mindaddig, amíg Simicska Lajoshoz jó viszony fűzte Orbán Viktort, nem tűnt fel, hogy egy egész ország bizalma rendült meg a NAV-ban és a tisztességes adózásban. Amíg Orbán Viktor baráti oligarchaként tekintett Simicska Lajosra, addig Varga Mihály is szemet húnyt a KÖZGÉP vezetőjének embereként ismert Vida ügyei fölött. Mindaddig, amíg a kormány politikai és pénzügyi érdeke úgy kívánta, nem számított, hogy még az Állami Számvevőszék is jelentős hiányosságokat tart fel az adóhivatal működésében. Csak most – amikor az Orbán-Simicska viszony már nem felhőtlen – kezdett a kormány átnyúlni Vida feje fölött és lebegtette meg naponta esetleges távozását.

A Liberálisok szerint az, hogy Vida Ildikó a kitiltási botrány után hivatalában maradt, mérhetetlen károkat okozott a közbizalomban és az adózási morálban. Sajnálatos, hogy most is úgy távozik, hogy a korrupciós vádakat nem tisztázta, pedig a magyar állampolgárok  jogos elvárása, hogy a korrupciónak politikai és büntetőjogi következményei legyenek. Az ügy súlyos bizonyítványt állított ki a kormányról is, hiszen Vida és a kitiltási lista kapcsán nem volt kormányzati szereplő, aki ne hazudott volna. A kormányzati hazugság most, Vida Ildikó lemondása kapcsán is folytatódott, hiszen elhallgatták a NAV elnök távozási szándékát.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK