Belépek a Pártba
25 június
2016
HÍR
9327 látogató

Veszélyben a magyar szabadság

A magyar szabadság napján a Magyar Liberális Párt arra figyelmeztet, hogy nehezen kivívott függetlenségünk és uniós tagságunk is veszélybe kerülhet a kvóta népszavazással. Ezen a napon Magyarország szuverenitásának 1991-es visszaszerzését, a szovjet csapatok kivonulását ünnepeljük. Ezen a napon azt ünnepeljük, hogy Magyarország megindulhatott az Európai Unióba vezető úton, és tagjává válhatott egy olyan közösségnek, ahol egyetértés van az alapvető emberi- és szabadságjogokban.

Nemcsak Magyarország, de Európa jövője és szabadsága is veszélybe került a brit népszavazás után. Nagy-Britannia kiválásával Európa egysége megtört, és fennáll a veszélye, hogy az unió dominóhatás-szerűen elemeire bomlik. A következő kiváltó ok pedig éppen a magyar kvóta népszavazás lehet. Magyarország egy rosszul sikerült népszavazással tovább repeszti az európai egységet, ezért hatalmas felelősség hárul ránk. Az Európai Unió szétesése után ugyanis Magyarország éppen oda jut vissza, ahonnan 1991-ben elindult.

A Liberálisok szerint a Brüsszel ellen vívott hazug és álnok „szabadságharccal”, amelynek része a menekültellenes népszavazás is, a Fidesz veszélybe sodorja hazánk uniós tagságát. A Liberálisok szerint csak az európai közösségben tud Magyarország független és szuverén állam maradni. Az unión kívül viszont Putyin Oroszországa vár ránk. A Liberálisok ezért utasították el mindig a leghatározottabban a keleti nyitás politikáját és a paksi bővítést is.

A Liberálisok szerint Európa akkor tud erős és egységes maradni, ha a tagállamok továbbra is mindent megtesznek az egység megőrzéséért és az alapvető szabadságjogok védelmében. Ehhez pedig az kell, hogy a menekültválságra egységes megoldás szülessen végre. A kvótanépszavazással ezt a közös megoldást sodorjuk veszélybe, ezért azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.  Ez hazánk szabadságának és független jövőjének záloga.

 

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK