Belépek a Pártba
27 május
2015
HÍR
536 látogató

Vejkey szerint minden rendben Matolcsy vagyonnyilatkozatával

Nem folytat le vagyonnyilatkozati eljárást az Országgyűlés Mentelmi Bizottsága Matolcsy Györggyel és Gerhardt Ferenccel szemben. Az MNB vezetőjével és annak helyettesével kapcsolatban Fodor Gábor kezdeményezett eljárást azt követően, hogy kiderült, vagyonnyilatkozatukban nem tüntettek fel  minden jövedelmet.

Mint ismert, a Magyar Narancs írta meg, hogy az MNB elnöke és alelnöke egészen sajátosan értelmezi a vagyonnyilatkozati kötelezettséget és az elkölthető jövedelem fogalmát is. Matolcsy György 2014. évi vagyonnyilatkozatában ugyanis elmulasztotta bevallani az MNB által létrehozott alapítványoknál betöltött tisztségei után kapott havi több mint 1,2 millió forint jövedelmét. Alelnöke hasonlóképpen tett, ő havi 1 milliót nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában.

Vejkey Imre, a Mentelmi Bizottság elnöke Fodor Gábor beadványát azzal utasította el, hogy a két tisztségviselő már kijavította vagyonnyilatkozatát és hogy a hiányzó jövedelmeket mindketten ,,nemes célokra” ajánlották fel. Vejkey Imre, mint írta, lezártnak tekinti az ügyet. A Mentelmi Bizottság elnöke szerint tehát nem indokolt vizsgálat azokkal szemben, akik valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot tettek és súlyosan megszegték a Jegybanktörvényben foglalt kötelezettségüket.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK