Belépek a Pártba
22 április
2017
HÍR
585 látogató

Vasárnap kiállhatunk a civilek mellett

Péntek reggeltől a Liberálisok 24 órás, folyamatos demonstrációt tartottak a Kossuth téren, a Parlament épülete előtt, ahol az Európai Uniós zászlaját emelték a magasba. Azt a lobogót, amelyet Kövér László, az Országgyűlés elnöke szégyenszemre mind az ülésteremből, mind a Parlament homlokzatáról eltávolított egy korábbi jobbikos provokációval azonosulva.

A Liberálisok ezzel is kiálltak azon értékek mellett, amelyeket az Európai Unió megalapításakor megfogalmaztak, és amely értékek egyre nagyobb veszélyben vannak ma, Magyarországon. Ezen alapvető értékek közé tartoznak a civilek jogai is, amelyeket a kormány a civilellenes törvénytervezetében megsért, többek között a civilek megbélyegzésével.

Mint köztudott, a civilek elleni támadás orosz forgatókönyv és modell szerint zajlik, gyakorlatilag a hatalom lemásolta Putyin törvényét. A Liberálisok ezért április 10-én önálló törvényjavaslatot nyújtottak be, amellyel rávilágítanak arra, hogy nem a civilek, hanem a magyar kormány szolgál idegen (konkrétan orosz) érdekeket. A Liberálisok továbbra is szolidárisak minden civil szervezettel.

Április 23-án, vasárnap szavazatunkkal megvédhetjük a zuglói és a józsefvárosi civileket az időközi önkormányzati választás segítségével. A Liberálisok Zuglóban Drevenka Mónikát, a Civil Zugló Egyesület alelnökét, míg Józsefvárosban Románné Bolba Márta evangélikus lelkészt támogatják.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK