Belépek a Pártba
22 február
2018
HÍR
563 látogató

Van botrány az Elioson túl is – A Liberálisok kiegészítették a Fidesz sorvezetőjét

A Magyar Liberális Párt összeállított egy sorvezetőt a kormánypárti politikusok számára, a Fidesz-központ ugyanis nem adta meg minden témában a szükséges panelmondatokat, amelyeket a képviselőiknek használniuk kellene megszólalásaik során, vagy az okvetetlenkedő újságírók kérdéseire válaszolva.  A Liberálisok így nyújtanának segítséget azoknak a fideszes politikusoknak, akik sorvezetőre szorulnak egy váratlan kérdés esetén. Az alábbiakban összeszedtük a Fidesz legbotrányosabb ügyeit, amelyekre eddig még nem sikerült egyetlen kormánypárti képviselőnek sem tisztességes választ adnia.

  1. Elios-ügy (kiegészítés): Brüsszel bosszúból szállt be a magyarországi kampányba, miután nem sikerült megbízniuk Tiborcz cégét azzal, hogy pályáztatás nélkül, túlárazva újítsa fel az uniós negyed köz- és belső világítását is. Az ajánlathoz összekötőnek az Orbán-kormányt kérték fel, a kabinet azonban ragaszkodott a szabályos úthoz, ezért a kérést csipőből visszautasították. Ezek után természetes, hogy ránk küldték az OLAF-ot.
  2. Tücsök-bogár. Fazekas miniszter úr a bevándorlók étkezési szokásairól szóló nyilatkozatában ara utalt, hogy az ellenzék olyan bogaras, hogy mindenbe megpróbál belekötni. Tücsköt-bogarat összehordanak, hogy mindenféle ostobasággal megetessék a magyar embereket. Vagyis arról beszélt, hogy ilyen állatságok csakis Soros Györgytől származhatnak.
  3. TAO-pénzek. Igaz ugyan, hogy Orbán Viktor megállapodott Brüsszellel abban, hogy csak addig költünk közpénzt a magyar focira, amíg az fel nem zárkózik az elit ligákhoz, de a közpénz kifejezés használata egyértelműen fordítási hiba. A dokumentumban azt rögzítették a felek, hogy Brüsszelnek nincs köze a pénzhez, amit nálunk focira fordítanak. A miniszterelnök tehát pontosan fogalmazott, amikor arról beszélt, hogy a Felcsútra elköltött 11 milliárdnyi TAO-pénz nem közpénz, hiszen átlépve Felcsút határát azonnal elveszítette közpénz jellegét.
  4. Stop Soros. Nem a civil szervezetek ellen nyújtották be most a törvény-tervezetet, és nem is azért, hogy kampánytémává tegyék a menekültellenességet. Maga Soros kérte a kormányt, hogy terjesszen elő egy olyan javaslatot, amely lehetővé teszi számára, hogy ne kelljen már többet fizetnie a folyamatosan az ő pénztárcáját megcsapoló civil szervezeteknek. A magyar kormány azonban, miután nem akarta pont ebben az időszakban hátrányba hozni ezeket a szervezeteket, inkább a választások utánra halasztotta a döntést.
  5. A Kósa-család pályázati pénzei. Semmiféle csalás nem történt. Ezek az összegek egyáltalán nem a mama, vagy a feleség vagyonát gyarapítják. Éppen ellenkezőleg, Kósa-mama például azért pályázott sertéstelepre, nem kevés áldozatot vállalva, hogy a helyes irányba terelje a magyar étkezési szokásokat, nehogy bárki megkívánja a bogarakat.
  6. Lázár-Tiborcz találkozó. A két férfi nem azért ült le egymással beszélgetni, hogy levajazzák a hódmezővásárhelyi közvilágítás részleteit, és olyan pályázati sablont készítsenek, amelyet aztán több település átvehet. Lázár, gondolva a kormányzástól való visszavonulásra, arról kért tanácsot a miniszterelnök vejétől, hogyan lehet saját lábra állni, ha majd a civil életet választja.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK