Belépek a Pártba
20 december
2017
HÍR
540 látogató

Választási szövetség létrehozásának szándékáról szóló nyilatkozatot írtak alá a Liberálisok

Választási szövetség létrehozásának szándékáról írt alá nyilatkozatot a Modern Magyarország Mozgalom, a Színes Magyarország Párt, a Magyar Liberális Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja.

A nyilatkozatot aláíró pártok közös célkitűzése, hogy a magyar társadalom, és így minden magyar ember érdekében, egy modern, nyugati felfogású, nyitott, elfogadó, igazságos, az emberek egyenlőségére épülő, demokratikus alapokon szerveződő és működő, az alkotmányos jogállamot visszaállító országgyűlés alakuljon. A nyilatkozatot aláíró pártok nem fogják engedni, hogy bármilyen párt, személy, vagy csoport – demokráciát színlelve – diktatórikus rendszert vagy diktatúrát alakítson ki Magyarországon.

A nyilatkozatot aláíró pártok egyetértenek abban, hogy az igazságtalan és egyoldalú választási rendszer miatt a demokratikus pártoknak – félretéve önös politikai érdekeiket – egy erős szövetséget kell létrehozniuk a 2018-as választásokra, amelynek színeiben közös országos listát állítanak és közös jelölteket indítanak mind a 106 egyéni választókörzetben.

Ezeknek a céloknak az eléréséhez a nyilatkozatot aláíró pártok érdemi tárgyalásokat kezdtek egy olyan nyitott választási szövetség megalakításáról, amelyet a demokratikus közvélemény régóta szorgalmaz, és amely egyaránt alkalmas integrálni minél több, a kitűzött célokkal azonosulni képes demokratikus pártot, civil szervezetet és független politikust, másrészről pedig kormányzóképes alternatívát képes nyújtani minden magyar szavazópolgár számára.

Ez a szövetség nyitott, a nyilatkozatot aláíró pártok várják az összes olyan demokratikus párt, civil szervezet és független politikus csatlakozását, amelyek és akik egyetértenek a szövetség céljaival, nem vezérelvű államban gondolkodnak, és le akarják váltani a Fidesz-kormányt. A nyilatkozatot aláíró pártok határozottan leszögezik, hogy szélsőséges, kirekesztő, előítéletes, szélsőjobboldali és szélsőbaloldali szervezetekkel nem működnek együtt sem a választások során, sem később.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK