Belépek a Pártba
29 június
2019
HÍR
507 látogató

Újrahasznosított papírt minden költségvetési intézménybe!

A Magyar Liberális Párt Áder Jánoshoz fordul annak érdekében, hogy a köztársasági elnök támogassa a Bősz Anett országgyűlési képviselő által korábban az Országgyűlés elé terjesztett határozati javaslatot, amely kötelezővé tenné az újrahasznosított papír használatát az önkormányzati és állami tulajdonú intézmények számára.

A javaslat arra kényszerítené a kormányt, hogy gondoskodjon végre a szelektív hulladékgyűjtés megoldásáról, ráadásul környezetbarát és gazdaságos is. Magyarországon 950 ezer tonna papírt állítanak elő évente, ami fejenként 95 kilogramm papírhulladékot jelent, és aminek a harmadát irodai célokra, annak jelentős részét pedig az államigazgatáson belül használják fel. Egy tonna papír előállításához legalább 17 fát kell kivágni, az újrahasznosított papír gyártásához viszont negyed annyi víz, fele annyi energia szükséges, és egy fát sem kell kivágni hozzá. Az újrahasznosított papír ára ráadásul nem tér el lényegesen az új papírétól, vagyis a javaslat nem jelentene többletköltséget az állam számára.

Bősz Anett javaslatáról tavaly döntött a fenntartható fejlődés bizottsága, és bár az ellenzék egységesen támogatta, a Fidesz mégis leszavazta a kezdeményezést. A Liberálisok országgyűlési képviselője Szabadai Viktorral, a párt budapesti elnökével azért fordul most Áder Jánoshoz, hogy az államfő álljon ki a kezdeményezés mellett, és hasson a kormányra, hogy mielőbb megszülethessen a törvényjavaslat az újrapapírral kapcsolatban. A Liberálisok újra az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága elé terjesztik a határozati javaslatot, remélve, hogy Áder János támogatásával már a fideszes képviselők is kiállnak a környezettudatosság, a gazdaságosság és a fenntarthatóság mellett.

 

Szabadai Viktor a témában sajtótájékoztatót tartott, amit élőben közvetítettünk a Liberálisok Facebook-oldalán:

Újrapapírt minden költségvetési intézménybe! – A Fidesz elutasította, most Áderhez fordulnak a Liberálisok – Szabadai Viktor sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. június 29., szombat

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK