Belépek a Pártba
23 október
2019
HÍR
441 látogató

Újra meg kell harcolnunk azért, amiért ’56-os hőseink az életüket adták

Az 1956-os forradalom hőseire és áldozataira emlékezett október 23-án a Magyar Liberális Párt a Rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál. A megemlékezésen Fodor Gábor, a Liberálisok leköszönő elnöke elmondta: a Magyar Liberális Párt évek óta Nagy Imre és mártírtársainak sírjánál rója le tiszteletét az ’56-os forradalom hősei előtt, hogy tovább őrizze azt az értékvilágot, azt a szabadságot és azt a függetlenséget, amiért ezek a hősök az életüket áldozták.

Fodor Gábor szerint 30 éve a rendszerváltó magyarok nem olyan hazát kívántak maguknak, melynek polgárai csak látszólag szabadok és függetlenek, melynek vezetői csorbítják a magyarok jogait, szabadságát és mindent megtesznek azért, hogy Magyarországot minél távolabb taszítsák Európától. Nem olyan kormányért adták az életüket az ’56-os forradalmárok sem, amely önkényesen törvényt módosít, amely a jogot a politika szolgálólányának tekinti. A Liberálisok volt elnöke szerint a 2019-es önkormányzati választás eredménye megmutatta, hogy az Orbán-kormányt le lehet győzni, a választókat pedig nem lehet alattvalóként kezelni. „Nem alattvalók vagyunk, hanem szabad, független, egyenrangú polgárok. Ezért harcoltak az ’56-os forradalmárok, és ezért harcolunk most mi is” – zárta beszédét Fodor Gábor.

Bősz Anett: bármennyire is különbözünk, a sorsfordító pillanatokban nem az számít, hogy a szabadság, a szolidaritás,…

Közzétette: Liberálisok – 2019. október 23., szerda

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője az 1956-os szabadságharc egyik fontos tanulságára emlékeztette a jelenlévőket, miszerint bármennyire is különbözünk, a sorsfordító pillanatokban nem az számít, hogy a szabadság, a szolidaritás, vagy a hagyományok, a nemzet a legfontosabb-e a számunkra. Csak az számít, amiért az ’56-os forradalmárok harcoltak, és amiért most újra meg kell küzdenünk: egy európai, szabad, demokratikus és békés Magyarországért. Most egy újabb sorsfordító pillanat előtt állunk, a következő időszakban pedig szintén nem a különbözőségeink, hanem a közös céljaink, a közös értékrendünk fog számítani: a demokráciába, a jogállamiságba, a szabadság és a függetlenség eszményébe vetett hitünk. „Az a feladatunk, hogy csöndben, békében, de határozottan tovább vigyük ’56-os hőseink örökségét” – figyelmeztetett Bősz Anett.

A megemlékezésen Áron László színművész Vásárhelyi Mária „Valahogy megvagyunk – Snagovi emlékkönyv” című kötetéből olvasott fel, majd a beszédek után a jelenlévők az emlékezés fehér virágait helyezték el Nagy Imre egykori miniszterelnök és mártírtársai sírjánál.

A megemlékezést élőben közvetítettük a Facebookon:

Az 1956-os szabadságharc hőseire és áldozataira emlékezünk, akik életüket adták a magyar emberek szabadságáért.

Közzétette: Liberálisok – 2019. október 23., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK