Belépek a Pártba
18 december
2017
HÍR
376 látogató

Újra lebukott a Jobbik

Ha a Jobbik valóban néppárttá akar válni, nem tehet mást, mint lemondatja debreceni képviselőjét, aki nem volt hajlandó megszavazni egy roma diák ösztöndíját, döntéséhez pedig erősen rasszista megjegyzést fűzött. A korábban holokauszttagadás miatt jogerősen elítélt Ágoston Tibor újabb botrányos esete jól mutatja, hogy a Jobbiknak hosszú utat kell még megtennie ahhoz, hogy valódi néppárttá válhasson. Nem elég a cukikampány és a hanukai üdvözlet, nem elég a hízelgés a liberális szavazóknak.

Amíg a párt nem határolódik el határozottan és következetesen vállalhatatlan politikusaitól, nem néz őszintén szembe rasszista, antiszemita és homofób akcióinak a következményével, addig ugyanaz a szélsőséges párt marad, amelyik volt. Ez az önvizsgálat és szembenézés azonban a mai napig várat magára. Vona Gábor továbbra sem lát kivetnivalót az uniós zászló elégetésében, a gárdisták félelemkeltő országos akcióiban és az elmúlt évek kirekesztő politikájában.

A Jobbik vezető politikusai számára a néppártosodás egy hazug kampány, amelynek célja a választók megtévesztése. A cigányozó önkormányzati képviselő esetében nem kivizsgálásra, hanem kizárásra lenne szükség. Egy a demokráciát és a szabadságjogokat tiszteletben tartó párt számára ez nem is lehetne kérdés. Amíg a Jobbik az ehhez hasonló esetekben nem találja meg a helyes választ, addig elképzelhetetlennek tartunk bármilyen politikai együttműködést Vona Gáborék pártjával.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK