Belépek a Pártba
04 július
2017
HÍR
488 látogató

Új kasztrendszert épít az Orbán-kormány oktatáspolitikája

A 2010 után létrehozott oktatási rendszer a Magyarországon rendre megakadt polgárosodási folyamat végleges szétzúzásához vezet. A kormány arra játszik, hogy a rossz képzési rendszerben felnőtt, világot nem ismerő emberek nem tudnak tenni a saját sorsukért, így örökké kiteszik magukat az atyáskodó államfelfogás és a populista politikusok hazug üzeneteinek.

A kormány oktatáspolitikája nem egyéb, mint a saját klientúrájuk szolgálata a társdalom érdekeinek szolgálata helyett. Önkényesen válogatnak nekik tetsző és nem tetsző társadalmi csoportok között: milliókat ér rendszerszintű hátrányos megkülönböztetés, és több millió embert hagynak az út szélén. Ilyen szűklátókörűségre csak bezárkózó, társadalmi és gazdasági válságokból kikeveredni képtelen diktatúrákban van példa.

A cinizmus magasiskolája, amit Orbán Viktor és kormánya az oktatási rendszerrel tesz. Miközben milliókat terelnek a korrupt oligarchák által felügyelt szakképzésbe, saját gyermekeik között nem találni olyat, aki a két kezével akarná keresni a kenyerét. Az orbáni oktatási rendszer egy új kasztrendszer kiépítésének eszköze. Szerintük aki nem tartozik a fideszes kiváltságos osztályba, az “úgy járt”, mehet világgá, vagy beletörődik abba, hogy élhet a társadalom peremén.

A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy a kormány haladéktalanul hozzon létre oktatási válságstábot, melyben nem kirakatszervezetek, hanem a szakma valódi képviselői ülnek. Hallgassa meg őket, és hozza helyre azokat a hibákat, amelyek korrekció híján végzetes leszakadást garantálnak hazánknak.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK