Belépek a Pártba
19 augusztus
2014
HÍR
950 látogató

Ughy Attila titkolja, mennyit költött saját népszerűsítésére közpénzből

A Magyar Liberális Párt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul, mivel a párt ügyvivőjének közérdekű adatigénylésére a XVIII. kerület vezetője nem válaszolt, kötelezettségének nem tett eleget. Popper Gábor azt szerette volna megtudni, hogy az Ughy Attila vezette önkormányzat miből finanszírozta a polgármestert népszerűsítő kerületi kampányt.

Még az önkormányzati választás időpontjának kihirdetése előtt óriásplakátok jelentek meg a XVIII. kerületben Ughy Attila aláírásával, ,,Legyünk büszkék magunkra!” felirattal. A XVIII. kerület önkormányzata az üzemeltetője egy új website-nak is (http://www.tovabb18.hu/), mely nem azonos az önkormányzat honlapjával (http://www.bp18.hu/fooldal). A tovabb18-on kizárólag kampánycélokat szolgáló bannerek futnak.
Az impresszumban a XVIII. kerületi önkormányzat szerepel tulajdonosként a plakátok és a weboldal esetében is. Sem a plakát, sem a website nem lát el közfunkciót, nem tájékoztat, hanem egyértelműen kampánycélokat szolgál.

Az MLP szerette volna megtudni Ughy Attilától, hogy: mennyibe került az óriásplakát kampány az önkormányzatnak, mennyibe került a website létrehozása, üzemeltetése, fenntartása az önkormányzatnak, mennyibe került a website-on látható bannerek létrehozása az önkormányzatnak?

A párt közérdekű adatigényléssel fordult az információkért Ughy Attilához július 25-én, ám választ a törvényes határidőn, azaz 15 napon belül nem küldtek. Az MLP most a hatóság segítségét kéri, hogy mindenki megtudhassa, mennyit fordított közpénzből Ughy Attila saját kampányára.

Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje
Szabadai Viktor, az MLP Budapesti Választmányának elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK