Belépek a Pártba
16 február
2017
HÍR
597 látogató

Üdvözöljük a CETA ratifikálását!

A Liberálisok üdvözlik és reménykeltőnek tartják,hogy az Európai Parlament ma meggyőző többséggel ratifikálta a CETA-t, az Európai Unió és Kanada közötti átfogó gazdasági és szabadkereskedelmi megállapodást. Várhatóan a kanadai parlament is ratifikálja néhány napon belül az egyezményt, amely ideiglenesen akár már április elején hatályba léphet.

A Liberálisok szerint a CETA a remélhetőleg létrejövő egységes transzatlanti gazdasági térség egyik fontos és nélkülözhetetlen építőkockája. Ehhez persze elengedhetetlen az EU és az USA közötti átfogó gazdasági megállapodás létrejötte is. Ha ez a gazdasági térség létrejön, akkor a transzatlanti közösség hosszú ideig képes lesz megőrizni meghatározó pozícióját nem csupán gazdasági, de politikai téren is. Mindez pedig lehetővé teszi annak a világrendnek a fenntartását, amely a transzatlanti közösség értékrendjén alapul, annak érdekeit szolgálja, de jótéteményeiből az egész világ részesül. Ebben a keretben nyeri el az igazi jelentőségét a CETA, amely remélhetőleg előfutára a még nála is fontosabb EU-Egyesült Államok átfogó megállapodásának. A Liberálisok üdvözlik, hogy értékrendünk és biztonságunk hosszútávú fennmaradásának biztosításához tegnap egy lépéssel közelebb kerültünk.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK