Belépek a Pártba
03 november
2014
HÍR
804 látogató

Továbbra is igazgató nélkül működik az állami pénznyelő

A gyerekektől vesz el a kormány pénzt azért, hogy biztosítsa a legnagyobb állami pénznyelő, a KLIK további működését. A Liberálisok éppen ezért írásbeli kérdéssel fordulnak Balog Zoltán miniszterhez, mivel teljesen átláthatatlan, miért és mennyi pénzzel pumpálja a működésképtelen vízfejet a kormány a szülők, a gyerekek és a pedagógusok kárára.

A Liberálisok szeretnék megnézni azt a jelentést, melynek elkészítésével a kormány Balog Zoltán erőforrás-minisztert bízta meg októberi határidővel. Ebben a miniszternek javaslatot kellett tennie a KLIK működéséhez szükséges további források biztosítására még 2014-re. Jelentést senki nem látott, mindössze annyit tudunk, hogy a KLIK ismét 20 milliárd forintot, Balog Zoltán pedig egy újabb időpontot kapott  újabb jelentés elkészítésére. Ebben a miniszternek ismét arra kell javaslatot tennie, hogy még mennyi pénz kell a KLIK működtetésére idén, amiből arra lehet következtetni, hogy a 2014-ből hátralévő mindössze két hónapban még újabb milliárdokat kaphat a KLIK, amely egyébként ebben az évben 500 milliárdos állami büdzséből gazdálkodhatott.

A kormány, a mostani 20 milliárdot az önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatai támogatásának terhére csoportosítja át a KLIK működtetésére. A Liberálisok Balog Zoltántól ezért szeretnék megtudni, hogy ez a 20 milliárdos elvonás miképpen hat a gyeremekjóléti és gyermekétkeztetési feladatok további ellátására.

Balog Zoltántól arra a kérdésre is várjuk a választ, hogy meddig tervezi még igazgató nélkül működtetni a KLIK-et, hiszen Marekné Pintér Aranka júliusi lemondása óta nincs vezetője az intézménynek.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK