Belépek a Pártba
03 december
2018
HÍR
604 látogató

Törvénytelen a CEU elüldözése

Hazánk és a régió legmagasabban jegyzett egyetemét üldözte el Budapestről az Orbán-kormány, és ezzel egész Magyarországnak hatalmas kárt okozott. Az iskola ellehetetlenítésével a fideszes többség saját törvényét szegte meg, hiszen az iskola minden követelménynek megfelelt ahhoz, hogy folytathassa magyarországi működéséhez. Amit az Orbán-kormány tett, szembe megy az európai és a magyar joggal is.

Ezek után a Fidesz méltatlanná vált arra, hogy az Európai Néppárt tagja maradhasson. Kíváncsian várjuk, hogy mit tesz a pártcsalád új elnöke, Manfred Weber. A Néppárt vezetője szeptember elején azt nyilatkozta: „követelni fogjuk, hogy engedje tovább működni az egyetemet. Nem tudom elfogadni, hogy bezárják az egyetemet.” Vajon a Fidesz lépése, egy a törvényi feltételeket maradéktalanul teljesítő, független oktatási intézmény ellehetetlenítése, hogyan egyeztethető össze a demokratikus és európai értékeket képviselő pártcsalád politikájával? Weber korábban azt is mondta, hogy a CEU ellehetetlenítése„vörös vonalat” jelent a Néppárt számára. Milyen retorzióra számíthat ezek után Orbán Viktor pártja. Meddig kell még várni, hogy az Európai Néppárt kizárja a Fideszt?

A Liberálisok szerint a CEU megtámadásával az Orbán-kormány hadat üzent Európának és egyik legfontosabb NATO-szövetségesünknek, az Amerikai Egyesült Államoknak. Az Orbán-kormány ezzel a lépéssel újabb gesztust gyakorolt Vlagyimir Putyinnak, aki hosszú ideje harcol a CEU-hoz hasonló, a szabadság és a demokrácia elterjedéséért küzdő intézmények ellen. Ami történt, szégyen. Bízunk benne, hogy az Orbán-kormány leváltása után még lesz lehetőség az iskola visszahívására. Hiszen ez a magyar diákok és az ország érdeke.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK