Belépek a Pártba
01 június
2017
HÍR
731 látogató

Történelmi bűn a Taigetosz-törvény

A Magyar Liberális Párt elítéli a tanulási nehézségekkel küzdő diákokat súlyos hátrányba hozó törvényt, amely miatt több tízezer gyerek lehetetlenül el az iskolában. Sokan vannak köztük, akik egyéb tárgyakból kiválóan teljesítenek, és nem megengedhető, hogy egy kormány – minden pedagógiai irányelv figyelmen kívül hagyásával – olyan törvényt hozzon, amely kudarcra ítél diákokat.
Tudományos tény, hogy a tanulási zavaros gyerekek nem azért tanulnak nehezebben olvasni, írni vagy számolni, mert nem szeretnének jobban teljesíteni, hanem azért, mert olyan nehézségekkel küzdenek, amelyek alapjaiban akadályozzák a dinamikus tanulási folyamatot. Amelyik kormány ezzel nincsen tisztában, nem pusztán tájékozatlanságáról, de kegyetlenségéről is tanúbizonyságot tesz.
Szakmai szervezetek széles körben tiltakoznak a törvény ellen – nem véletlenül. Ha ez a törvény hatályba lép, diákok tömegeinek teszi tönkre az életét, nem pusztán iskolás éveit. Amennyiben e diákok közoktatásban eltöltött tizenkét éve során folyamatos kudarcok kísérik útjukat, elveszítik a motivációjukat, és olyan tárgyakból sem teljesítenek majd jól, amelyek egyébként későbbi szakmájukat, hivatásukat determinálná. A törvény embertelen, szakmaiatlan és rombol. A Liberálisok azt követelik, hogy haladéktalanul vonják vissza a Taigetosz-törvényt, és fogjanak hozzá egy olyan átfogó szakmai program kidolgozásához, amelyben a tanulási zavaros gyerekek éppúgy megtalálhatják sikereiket az iskolában, mint társaik. Ez nem pusztán pedagógiai kérdés: össztársadalmi érdek. Az egyenlő méltóság alapja. Ez, egy európai országban minimumkövetelmény.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK