Belépek a Pártba
16 november
2017
HÍR
447 látogató

Toroczkai Lászlóéknak senki nem szólt a Jobbik néppártosodásáról?

Budapest, 2017. november 16., csütörtök (MTI) – A Magyar Liberális Párt elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elutasított a Jobbikkal való bármilyen együttműködést és ugyanerre szólította fel a többi, általa demokratikusnak tartott ellenzéki pártot is.

Sermer Ádám azt mondta, egyre gyakrabban találkoznak azzal a felvetéssel, hogy a kormány leváltásához a demokratikus ellenzéki pártoknak széleskörű együttműködést kell kialakítaniuk, és még a Jobbikot is be kell engedniük a soraikba. Hangsúlyozta, ha a demokratikus szervezeteknek valóban problémájuk van az illiberális államot építő, “szélsőjobbos kormány” tevékenységével, akkor nem fordulhatnak segítségért egy kisebb, “szintén szélsőjobbos párthoz”.

A politikus megjegyezte, ha Vona Gábor pártelnök soha nem tartotta szélsőségesnek a Jobbikot, akkor ebből az is következik, hogy a Duna-parton álló vascipőkbe beleköpködő Kulcsár Gergelyt sem tartotta szélsőségesnek, ahogy valószínűleg a közösségi médiában “cigánynevelő eszközként éles lőfegyvert feltüntető” politikusukat sem.

A Jobbik “néppártosodást hazudik”, de alelnöke, Toroczkai László néhány napja Varsóban egy “náci tüntetésen” jelent meg, ahol lényegében iszlám holokausztot hirdettek, a molinók pedig a fehér Lengyelországról szóltak – közölte. A fotók alapján az látszik, hogy az ásotthalmi polgármester azonosult a tüntetés tartalmával – hangsúlyozta.

Arra is emlékeztetett, hogy a magyar EP-képviselők közül egyedül a jobbikosok nem szavazták meg a romák felzárkóztatásával és a cigányokkal szembeni hátrányos megkülönböztetéssel foglalkozó úgynevezett Soroya-jelentést.

Sermer Ádám arra is kitért, hogy ismét reflektorfénybe került Apáti István néhány évvel korábbi rádióinterjúja, amelyben a képviselő többek között arról beszélt, hogy “a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztált, és Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált”. Az elnökhelyettes gyomorforgatónak nevezte, hogy van a parlamentben olyan ember, aki “ma is büszkén vállalja azokat a kijelentéseit”. Még nagyobb katasztrófának nevezte, hogy a párt szóvivője, Mirkóczki Ádám még mindig úgy gondolja, hogy “nincs miért elhatárolódni ettől az elképesztően undorító zsidózástól”.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, ha Apáti István még ma is tud azonosulni ezzel a kijelentéssel, akkor nincs helye sem a parlamentben, sem a közéletben.

Egy másik, a Jobbik néppártosodási kísérletére vonatkozó felvetésre azt felelte, hogy ha valaki rájön, hogy tévedett, mert megismerte azokat a tényeket, amelyek alapján már ő sem tudja komolyan venni saját gondolatait, akkor lehet esély arra, hogy megváltozzon. A Jobbik viszont “politikai alapját” szélsőséges eszközökkel gyűjtötte össze, erre az alapra viszont nehéz úgy építkezni, hogy a régi szavazói megmaradjanak és közben másokat is be tudjanak vonni – fogalmazott.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK