Belépek a Pártba
12 november
2014
HÍR
809 látogató

Több tiszteletet a szociális munkásoknak!

A szegények , a munkanélküliek, a rokkantak és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok után a kormány azokat is padlóra küldte, akik a rászorulókon segíthetnének. Létmunimum alatti összegből kell megélniük azoknak, akik a hajléktalanokkal, a betegekkel, a bölcsődékben gyermekeinkkel foglalkoznak.  A szociális szféra dolgozóinak ma sem erkölcsi, sem anyagi megbecsülése sincs, az ágazat tagjaiból egyre többen maguk is szociális segítségre szorulnak.

November 12-e évek óta a szociális munka napja, melyet az ágazat dolgozói hagyományosan szakmai találkozókkal ünnepelnek. Ez ma máshogy lesz: a szektor munkavállalói utcára vonulnak anyagi és erkölcsi elismerésükért, hiszen a kormánnyal folytatott párbeszédkísérletük sokadjára is zátonyra futott. Az idei költségvetésben nincs forrás a szociális munkások béremelésére, ezért az egy évnyi hitegetés után az ágazat átlagfizetése továbbra is 78 ezer forint marad.

Az MLP támogatja a szociális érdekképviseletek mai megmozdulását, egyetért  követeléseikkel és egyúttal köszönetet mond az ágazat valamennyi dolgozójának az áldozatos munkáért. A Liberálisok szolidaritást vállalnak mindazokkal, akik a tisztességes fizetésért ma utcára vonulnak, hiszen a kormány presztizs-költéseiből, a stadionépítésre szánt milliárdokból, a korrupciós ügyek miatt elfolyó állami pénzből tisztességes fizetés is jutna a szociális ágazat munkavállalóinak.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK