Belépek a Pártba
09 március
2017
HÍR
640 látogató

Teljes jogegyenlőséget kérnek az LMBTQ-közösségnek a Liberálisok

Budapest, 2017. március 9., csütörtök (MTI) – A Magyar Liberális Párt a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és queerek (LMBTQ) közösséghez tartozók számára teljes, az örökbefogadás és hazásság lehetőségét is magába foglaló jogegyenlőséget kér. A párt ügyvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azzal érvelt, hogy az LMBTQ-közösség ma egy “társadalmi gettóban kényszerül élni”.

Bősz Anett adatokat sorolt fel, amelyek szerint a melegek, leszbikusok és biszexuálisok közel 55 százaléka arról számolt be, hogy a munkahelyén hazudnia kellett a szexuális orientációjáról. A transzneműek 40 százaléka pedig azt állította, hogy emiatt veszítette el a munkahelyét – tette hozzá.
Az elmúlt hét év kormányzása során – a nyugat európai trendekkel ellentétben – Magyarországon egyre nagyobb a meleg közösség diszkriminációja, tagjait egyre több hátrányos megkülönböztetés éri – közölte bírálatként a politikus.
Azt is bejelentette, hogy Fodor Gábor pártelnök módosító javaslatokat nyújt be a Btk.-hoz. Ezek alapján, ha valakit egy adott csoporthoz való tartozás miatt ér támadás, akkor a bíróság nemcsak a garázdaság vagy a testi sértés tényét állapíthatná meg, de azt is kimondhatná, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt.
A politikus emlékeztetett arra, hogy pártjuk korábban meghirdette a jogtudatosság hónapját, amelynek most kezdik a negyedik munkahetét. Eddig a nemi valamint a származási alapú diszkriminációval illetve a fogyatékossággal élők hátrányos megkülönböztetésével foglalkoztak, most pedig az LMBTQ-közösség problémáira akarják felhívni a figyelmet.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK