Belépek a Pártba
19 szeptember
2015
HÍR
614 látogató

Teljes a káosz a magyar külpolitikában és a kormányzati kommunikációban

A tegnapi események bizonyították azt, ami a Liberálisok a kezdetektől állítanak: a kerítésnek semmi értelme. De nemcsak a kerítés nem működik, hanem a válsághelyzet és a szigorított menekültügyi törvények sem. Teljes a káosz a magyar menekült- és külpolitikában, valamint a kormányzati kommunikációban.

Szerdán még könnygázzal támadt a menedékkérőkre a magyar rendőrség, most pedig vonattal és buszokkal utaztatják át regisztráció nélkül az osztrák határra a menekülteket. Magyarország nagy hangon vádolja Horvátországot – joggal –  a dublini egyezmény megsértése miatt, majd pontosan ugyanezt teszi: ezrével szállítja a menedékkérőket az osztrák határhoz, akiket regisztrálás nélkül enged tovább.

A magyar kormány méltatlan, kocsmai hangvételű vitába keveredett a horvát vezetéssel, de nem csak a horvátokkal, hiszen lassan nincs olyan európai ország, amelyikkel ne lenne hasonló hangvételű vitája a magyar vezetésnek. A magyar kormány ahelyett, hogy kezdetektől fogva a közös, uniós megoldásra törekedett volna, folyamatosan mérgesíti el a viszonyt közvetlen szomszédainkkal is, aminek hosszútávú, a menekültkérdésen túlmutató következményei lesznek.

A Liberálisok bírálják a horvát vezetés magatartását is, mert azt ígérték, hogy a menekültválságot tisztességesen, az európai értékek és szabályok megtartásával kezelik, majd pedig felelőtlenül, kötelezettségeiket megszegve regisztráció nélkül engedik tovább a menekülteket a szomszédos országokba, Magyarországra és Szlovéniába. Ez valóban elfogadhatatlan és megkérdőjelezi Horvátország felkészültségét, érettségét a schengeni övezethez való csatlakozásra.

A kormány pánikot és hisztériát kelt, pedig valójában csak nehezen kezelhető helyzetek vannak. Minden nap egy újabb hangulatkeltő kormányzati hazugságra derül fény, ami egyetlen napot sem él túl és lelepleződik, ennek ellenére mindenki marad a helyén következmények nélkül. Normálisan működő demokráciában ez nem fordulhat elő.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK