Belépek a Pártba
05 február
2018
HÍR
438 látogató

Tegyük akadálymentessé a kormányváltást is!

A Magyar Liberális Párt is aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy népszavazást tartsanak a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért. Szeretnénk elérni, hogy a vonal állomásait minden budapesti lakos használni tudja.

Szomorúak vagyunk, hogy a XXI. században ilyen kérdésről egyáltalán népszavazásra van szükség. Eljött az idő, hogy megüzenjük a Fidesznek: nem luxusberuházásokra, nem stadionokra, nem a kormány várba költöztetésére van szüksége a fővárosnak. Arra van szüksége a budapestieknek, hogy a hatalom végre ne saját magával foglalkozzon, hanem az itt élő emberekkel. A fővárosi vezetés több ezer nehezen közlekedő idős emberről, babakocsis szülőről és mozgáskorlátozott emberről mondott le. Tűrhetetlen, hogy a Fidesz a metróállomások több mint harmadát úgy újítaná fel, hogy nem tudná minden budapesti lakos használni őket. Ha azonban az ellenzék összefog és együttműködik, akkor meghátrálásra tudjuk késztetni a Fideszt és Tarlós Istvánt.

A vasárnapi boltzár, a budapesti olimpia és a Római-parti gát ügye is azt mutatja, hogy közösen képesek vagyunk elérni a változást. Ha közösen állunk ki a választókért, akkor sikert érhetünk el. Most még nem késő, hogy ne csak a metró ügyében kössünk szövetséget egymással. Meg kell állapodni a választási együttműködésről is, hiszen ezt várják tőlünk a szavazók. Azt várják, hogy a teljes demokratikus ellenzék közös listát, közös egyéni jelölteket és közös miniszterelnök-jelöltet állítson. Éppen ezért arra kérünk minden demokratikus ellenzéki pártot, hogy csatlakozzon a Változás Szövetségéhez. Együtt kiharcolhatjuk az akadálymenetesítést és a kormányváltást is. Itt az idő, hogy végre megegyezzünk. Itt az idő, hogy megteremtsük a kormányváltáshoz szükséges egységet!

 A 3-as metró teljes akadálymentesítéséről szóló népszavazásért indított gyűjtés aláíróíve letölthető formában az alábbi linken érhető el

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK