Belépek a Pártba
14 május
2020
HÍR
685 látogató

Tarlós váltson jegyet a libegőre!

A fővárosi választók 2019 októberében világosan és egyértelműen megüzenték, hogy nem kérnek Tarlós István közlekedési koncepciójából. Nem tudjuk, Orbán Viktor pontosan milyen feladattal bízta meg a Fidesz bukott főpolgármesterét, de arra kérjük Tarlóst, inkább ne próbálja lejárt szavatosságú, poros elképzeléseit újra eladni. Orbánt pedig arra kérjük, ha a fővárosi fejlesztésekkel kapcsolatban lenne szüksége tanácsokra, forduljon Budapest nemrégiben megválasztott főpolgármesteréhez, Karácsony Gergelyhez. Ő az, akit a budapesti szavazók a programja alapján tavaly megválasztottak, és a fővárosi közlekedés fejlesztésével megbíztak. Ő képviseli a budapesti emberek akaratát. Azt, hogy Budapest és a fővárosi közlekedés modernebb, gyorsabb és fenntarthatóbb legyen, amihez elengedhetetlen a kötöttpályás közlekedés fejlesztése is. Tarlós tanácsaival szemben továbbra is szükség van a fogaskerekű útvonalának meghosszabbítására a Széll Kálmán tértől a Normafáig. Az erről szóló fejlesztési tervet ráadásul a fideszes többségű parlament is jóváhagyta, a beruházást Pokorni Zoltán fideszes fővárosi frakcióvezető és Karácsony Gergely főpolgármester is egyetértésben támogatja. De szükség van a 2-es metró és a HÉV összekötésére is az Örs vezér térnél, valamint a hármas metró és a földalatti nyomvonalának meghosszabbítására. És Tarlós javaslatával szemben a budai fonódó villamos második ütemét is meg kell valósítani!

Tarlós alatt a várost ellepték az autók, egyre zsúfoltabb és élhetetlenebb lett. Ez az, amit megelégeltek a budapestiek. A XXI. században a fenntartható, környezetbarát és korszerű városi közlekedést nem az autókra, hanem az elektromos és a kötöttpályás tömegközlekedésre kell alapozni. Tarlósnak pedig inkább azt javasoljuk, ne bezáratni akarja a libegőt, hanem váltson rá jegyet. Csodás élményekben lesz része!


Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK