Belépek a Pártba
07 június
2018
HÍR
740 látogató

Tarlós realitásérzéke is berozsdásodott

A Magyar Liberális Párt szerint a 3-as metró felújítása mára kiérdemelte a „minden idők legelfuseráltabb budapesti beruházása” címet. A BKV magyarázata a metrókocsik tetejének állapotáról nem más, mint kétségbeesett magyarázkodás, a Liberálisok ezért azonnali, független vizsgálatot követelnek. Szeretnénk megtudni, alig egy évvel a felújítást követően hogyan lehetnek ilyen romos állapotban a 3-as metró szerelvényei.

Tarlós István már tavaly novemberben is megpróbálta letagadni, hogy a frissen felújított metrók ajtaja rozsdásodik. A sajtóban megjelent szerdai képek alapján azonban most kiderült, hogy nemcsak a nyílászárók, de a járművek teteje is pocsék állapotban van. Érthetetlen, hogyan tarthatja Tarlós István alapvetően sikeresnek a hármas metró felújítását, miközben a BKV több mint egymilliárd forintos kötbért követel az oroszoktól. Hogyan nevezheti sikeresnek a beruházást, amikor az oroszok annyiért újították fel a metrókocsikat, amennyiért akár újat is lehetett volna kapni? Hogyan nevezheti sikeresnek a felújítást, amikor a bevezetés után nem telt el úgy hét, hogy a járművek fékberendezése vagy ajtaja meg ne hibásodott volna? Hogyan nevezheti sikeresnek a felújítást a XXI. században, miközben a kocsikba nem került légkondicionáló berendezés, és azok utólagos beszerelése is reménytelennek tűnik a járművek gyenge tetőszerkezete miatt?

A Liberálisok szerint nemcsak a felújított 3-as metrókocsikkal, de Tarlós István realitásérzékével is súlyos problémák vannak. Az elfuserált beruházás miatt a budapestiek évtizedekig méregdrágán felújított, mégis silány minőségű kocsikkal utazhatnak. Ez pedig elsősorban a főpolgármester felelőssége, aki az új kocsik helyett az orosz üzletet választotta.

A Liberálisok tudni szeretnék, hogyan kívánja a főváros vezetése a hibát orvosolni, és mennyibe fog ez kerülni az adófizetőknek. Szeretnénk tudni, hogy mikor fizeti ki az orosz fél a kötbért, és mennyi lesz pontosan? Szeretnénk tudni, hogy eddig mennyit költött a BKV a hibák elhárítására és mennyi extra költséget jelent a rozsdásodás és a rosszul szigetelt szellőzőjárat javítása. Szeretnénk megtudni, hogy ki és mikor vállalja végre a felelősséget „minden idők legelfuseráltabb budapesti beruházása” miatt?

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK