Belépek a Pártba
25 július
2017
HÍR
467 látogató

Tarlós mentse fel a BKK vezérigazgatóját és tegyen feljelentést

A Magyar Liberális Párt szerint Tarlós Istvánnak hivatalból eljárást kell indítania a BKK-botrány miatt, és azonnali hatállyal el kell küldenie a BKK vezérigazgatóját. Elvárjuk, hogy a főpolgármester a közlekedési központ tulajdonosi képviselőjeként felelősséget vállaljon a történtekért, és megtegye a szükséges lépéseket.

 A Liberálisok szerint a BKK törvénysértést követett el azzal, hogy szerződéskötés és közbeszerzés nélkül átvette a T-Systemstől az elektronikus jegyrendszert. A rendszer 22-25 millió forintos havi működési díja ugyanis eléri a közbeszerzési értékhatárt. Az elmaradt szerződés és közbeszerzés miatt a főpolgármesternek hivatalból feljelentést kell tennie, máskülönben Tarlós István bűnpártolás vétségét követi el.

 Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a BKK gondatlansága miatt veszélybe kerülhettek a jegyvásárlók személyes adatai, a rendszer ugyanis nem felelt meg az alapvető biztonsági elvárásoknak. A BKK elmulasztotta hitelesíteni és tesztelni a rendszert mielőtt azt bevezették, és ezzel felmérhetetlen károkat okozott az utazóközönségnek és a fővárosnak.

 A BKK-botrány ékes bizonyítéka annak, hogy Dabóczi Kálmán alkalmatlan a BKK vezetésére, ezért azonnali hatállyal fel kell menteni állásából. A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne sunyítson tovább, és tegye meg a szükséges feljelentést az elmaradt közbeszerzési eljárás miatt.

 Az igazi bűnös nem az a 18 éves fiatal, akit órákon belül rabosított a rendőrség, hanem az, aki ezt a rendszert közbeszerzés és kontroll nélkül hagyta működésbe lépni.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK