Belépek a Pártba
10 március
2018
HÍR
672 látogató

Tarlós István zárja ki Orbán családját a budapesti közvilágítás fejlesztéséből!

A Magyar Liberális Párt szerint fennáll a gyanú, hogy Orbán Viktor vejének cége a közvilágítási tenderen keresztül a főváros pénzére is rátenné a kezét. Bár a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. által kiírt jelentkezési határidő már egy hónapja lejárt, sem a BDK, sem a fővárosi vezetők nem hajlandóak elárulni, hogy szerepel-e a több mint egymilliárd forintos tender ajánlattevői között az Elios.

Nem elég, hogy a gyanú szerint Tiborcz István cége a tisztességes közbeszerzést kikerülve uniós pénzek milliárdjait szerezte meg, de rossz minőségben és a piaci árnál jóval drágábban végezte el a rábízott munkát.

Sorra bukkannak fel az Elios-botrányban érintett városok, eddig 30 település keveredett korrupciós gyanúba, Budapest vezetése viszont hallgat, mint a sír. Úgy tűnik, Tarlós István nem tudja eldönteni, hogy mivel szolgálja inkább a Fidesz érdekeit: ha megnyereti a tendert az Eliossal, vagy ha nem. A Liberálisok szerint félő, hogy a főpolgármester a választások utánra akarja halasztani a döntést, ami gyáva és erkölcstelen lépés lenne a részéről.

Ha Tarlós István valóban nem tudja eldönteni, mitévő legyen, mi segítünk neki. A Liberálisok felszólítják a főpolgármestert, hogy az egész országra kiterjedő botrány miatt zárjon ki a közbeszerzésből minden olyan céget, amelyhez Orbán Viktor vejének köze van! Ha a tenderre csak a Tiborcz-cég jelentkezett, akkor semmisítsék meg a tendert, és írjanak ki új közbeszerzést!

Április 8-án a budapestiek dönthetnek arról: akarják-e, hogy Tiborcz István rossz minőségű lámpákkal árassza el a fővárost, vagy Orbán Viktor családja vonuljon ki végleg a Budapestet érintő beruházásokból.

 

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK