Belépek a Pártba
29 április
2015
HÍR
495 látogató

Tarlós István sajátosan értelmezi a vizsgálat fogalmát

Tarlós István olyan vizsgálatot bonyolított le a BKK-nál, hogy azt még Vida Ildikó is megirigyelhetné.  A főpolgármesteri vizsgálat eredménye a BKK vezérkarának börzsönyi hétvégéjéről  mindössze 11 mondat, melyben éppen az alapkérdésre nincs válasz.

A Liberálisok közérdekű adatigénylésben kérték ki Tarlós Istvántól annak a vizsgálatnak az anyagát, amely a BKK vezérkarának börzsönyi hétvégéjéről szól. Korábban a Blikk írta meg, hogy a cég vezetése két napot töltött a Szent Orbán Hotelben, mert csak ott tudtak  ,,36 óra alatt 28 órát intenzíven dolgozni”. Miután ez kiderült, Tarlós István ,,eléggé ideges lett” és vizsgálatot ígért, hogy kiderüljön, mi indokolta a börzsönyi  hétvégét.

A már lezárult vizsgálati anyaga mindössze 11 mondat. A budapest.hu-n is elérhető, leginkább egy sajtóközleményre emlékeztető BKK-írás (aláíró nincs) szerint általános, hogy ,,az intenzív projektmunka és értékelés a napi munkakörnyezettől eltérő helyszínen valósuljon meg”. Tarlós István ezzel minden bizonnyal egyetért, hiszen a vizsgálatot és az ügyet is lezártnak tekinti.

Tarlós István a jelek szerint egészen sajátosan értelmezi a vizsgálat fogalmát. Volt kitől tanulnia, hiszen az utóbbi időben sorra bonyolódtak le olyan furcsa vizsgálatok (pl. EMMI vizsgálata az ORÖ-nél), ahol a közpénz költését firtató kérdésre elég volt az érintett néhány soros, zavaros magyarázata ahhoz, hogy máris minden rendben legyen. Tarlós István csakúgy, mint fideszes kollégái látszatvizsgálatot bonyolított le, melynek következményét csak az állampolgárok viselik, akiktől a BKK-s kiruccanás, amely közpénzből folyt,  csaknem 400 ezer forintot vett el.

Szabadai Viktor, a Budapest Választmány elnöke

Vizsgálati anyag: http://budapest.hu/Lapok/2015/a-bkk-reagalasa-a-blikk-cikkere.aspx

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK