Belépek a Pártba
08 december
2017
HÍR
472 látogató

Tarlós István nagyképűsködés helyett teljesítse a budapestiek követelését!

A Magyar Liberális Párt felháborítónak tartja, hogy Tarlós István szerint azért indokolatlan a 3-as metró teljes akadálymentesítése, mert a vonalat mozgáskorlátozottak mindössze néhány ezreléke használja. A főpolgármester rendszeresen hivatkozik a józan észre, mégsem jön rá magától, hogy nem azért nem használják, mert nem akarják, hanem azért, mert nem tudják.

A Závecz Research közvélemény-kutatása szerint a budapestiek 92 százaléka gondolja úgy, hogy szükség van a 3-as metró teljes akadálymentesítésére, még akkor is, ha ez többletköltségekkel jár. A liftekre ráadásul nem csak a kerekesszékeseknek, mozgáskorlátozottaknak, de az időseknek, nehezen mozgóknak, babakocsival vagy éppen nagyobb kutyákkal közlekedőknek is szüksége van.

A Liberálisok úgy látják, hogy a budapestiek néhány ezrelékének akaratát sem szabad figyelmen kívül hagyni, de 92 százalékuk akarata felér egy paranccsal, amely a főpolgármesterre nézve is kötelező. A fővárosiaknak nem elég, hogy Tarlós István bejut a miniszterelnök előszobájába. Akkor dicsekedjen ezzel, ha onnan azzal a 20 milliárd forinttal jön ki, ami az akadálymentesítéshez szükséges, és ha ezért a fővárosnak nem kell sem a Bálnát, sem a Rác fürdőt odaadnia.

Éppen ezért felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy nagyképűsködés helyett tegyen eleget a budapestiek akaratának, és szerezze meg a kormánytól a szükséges 20 milliárd forintot, vagy ha az állam nem, a főváros biztosítsa saját forrásból a 3-as metró teljes akadálymentesítéséhez szükséges összeget.

Fotó: Kettős Mérce

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK