Belépek a Pártba
19 október
2016
HÍR
759 látogató

Tarlós István az első számú felelőse a metró-felújítás kudarcának

Tarlós István még a szerda reggeli, köztévének adott interjújában is a szokásos, másokat hibáztató önfelmentő műsorszámát adta elő, de alig valamivel később megcáfolta őt a valóság.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Budapesti Közlekedési Központ 150 db buszra vonatkozó ajánlatkérését, mert a BKK megsértette a közbeszerzési törvényt, ezért a bíróság 40 millió forintra büntette a céget.

Miután a BKK számtalan közbeszerzési eljárást indított az elmúlt néhány évben és külön szakemberek foglalkoztak a cég közbeszerzési kiírásainak elkészítésével, felmerül a gyanú, hogy a cég vezetése szándékosan akarta megsérteni a közbeszerzési törvényt, hogy így szerezzenek érvényt a Tarlós-Habony busz-mutyinak, kizárva minden más szereplőt.

A közbeszerzési eljárás megsemmisítése újabb több tízmillióval terheli a budapestiek pénztárcáját és újabb sok hónapos késést jelenthet a már így is botrányos metrófelújításban. A kritikus állapotban lévő 3-as metró felújítási kudarcért tovább már nem okolható senki más, Tarlós István felelősséggel tartozik a budapestieknek a sorozatos csúszásokért és törvénysértésekért. Miközben tömegével bocsátják el a BKV alkalmazottait költségcsökkentésre hivatkozva, Tarlósék újabb 40 milliós büntetéssel terhelik a főváros tömegközlekedési büdzséjét.

A Liberálisok felszólítják Tarlóst István, hogy ne a metróberuházás költségvetésének lefelezésén gondolkodjon, hanem elsősorban saját főpolgármesteri illetményének és a kudarcban közreműködő társai fizetésének lefelezését terjessze elő, mérsékelve ezzel az általuk Budapestnek okozott károkat.

 

Szabadai Viktor, budapesti választmányi elnök, Magyar Liberális Párt

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK