Belépek a Pártba
30 március
2015
HÍR
547 látogató

Tarlós és a kormány harcának elszenvedői az utasok

Tarlós István és a kormány közös felelőssége a 3-as metró életveszélyes állapota. Míg a főpolgármester és a kormány egymással csörtézett a felújítás finanszírozásáról, addig a 3-as metró életveszélyessé vált, ma már vasbetondarabok hullottak a sínekre. 

Nehezen megy az együttműködés a Fideszen belül. Nem elég, hogy a  ,,házon belüli” marakodás már így is hatalmas közlekedési káoszt okozott Budapesten, napról-napra tovább romlik a helyzet az elmaradt felújítási munkálatok miatt is.

Mint ismert, Lázár János nyáron egy tollvonással húzta le az uniós fejlesztési listáról valamennyi fővárosi projektet, amit élénk nyilatkozatháború követett Tarlós és Lázár között.  A huzavona végén néhány hete a főváros mégis megkapta a szükséges támogatást a kormánytól, ám mostanra olyan állapotban van a metró, hogy ha már most elkezdenék a rekonstrukciót, akkor is késő lenne.

A Liberálisok szerint a jelenlegi közlekedési káoszt a fővárosban már nem lehet tovább fokozni, bármilyen újabb meghibásodás, vagy felújítás teljesen megbénítja Budapest életét. A fővárosi káoszért elsősorban Tarlós István felelős, aki képtelen volt elkezdeni a 3-as metró felújítását az elmúlt 5 évben annak ellenére, hogy a rekonstrukciós tervek már az előző főpolgármester idején készen voltak. És felelős a kormány, amely Budapestet ,,bűnös városként” kezelve megtagadta a felújítási munkák pénzügyi finanszírozását.

Tarlós és a kormány harcának elszenvedői pedig az utasok. Ők jogosan teszik fel a kérdést, hogy a jegyekért, bérletekért kifizetett összegért miért kell gyalogolniuk, vagy netán életveszélyes körülmények között utazniuk.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK