Belépek a Pártba
18 augusztus
2014
HÍR
957 látogató

Tarlós bort iszik és vizet prédikál

Tarlós István megkezdte választási kampánykor esedékes átadási körútját Budapesten. Ma Bakondi György, az OKF főigazgatójának társaságában avatott vegyvédelmi riasztórendszert, de azzal évek óta nem törődik, hogy a XVIII. kerület – az ő tudtával – egy illegális veszélyeshulladék-lerakóként működik.

Ha a ma átadott riasztórendszert a Cséry-telep mellé telepítették volna, akkor az folyamatosan riasztana. A XVIII. kerületiek egy illegális hulladéklerakó közvetlen szomszédságában élnek, ahová a mai napig szállítják a veszélyes anyagot. A Cséry-telepen – a Tarlós István vezette városvezetés munkatársainak tudtával – mintegy 9.000 tonna olajos iszapot ástak el illegálisan. A főpolgármester a botrány kirobbanásakor ugyan felmentette a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. vezetőjét állásából, ám Tarlósék cinizmusát, háttér-mutyiját jól jelzi, hogy a felmentett Wohner Zsolt nem sokkal később a főváros másik cégéhez, a Fővárosi Vízművek Zrt-hez került. A kerület fideszes polgármestere ugyanolyan érzéketlen a környezetvédelem területén, mint a főpolgármester. Ughy Attila kihagyta a településfejlesztési koncepcióból a Cséry-telep felszámolását és a terület rehabilitációját.

A Liberálisok örömmel fogadnak minden olyan létesítményt, amely a főváros környezetvédelmét, az itt élők egészségét és biztonságát szolgálja, ugyanakkor a mai esemény is rávilágít arra, hogy Tarlós István örömmel asszisztál protokoll eseményeken, de a valós, már meglévő problémákra érzéketlen. Azzal, hogy magára hagyta a XVIII. kerületet a Cséry-teleppel, az ott élők egészségét kockáztatja. Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki Budapest fejlesztése mellett a jelen problémáira is képes válaszokat adni, éppen ezért Tarlós Istvánnak októberben távoznia kell székéből.

Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje
Szabadai Viktor, az MLP Budapesti Választmányának elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK