Belépek a Pártba
27 április
2018
HÍR
590 látogató

Szijjártó Péter viselkedése az Orbán-kormány bírálóit igazolja

Csütörtökön mutatták be az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő magyar különjelentés tervezetét Brüsszelben. A LIBE-bizottság ülésen több képviselő is élesen bírálta a magyar kormány tevékenységét. Az ülésen felszólalt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is. Felszólalásával ízelítőt adott arról a kormányzati arroganciáról és pökhendi fölényeskedésről, amit itthon már megszokhattunk tőle, de az Európai Parlamentben eddig ismeretlen volt.

Szijjártó megszólalása még a néppárti képviselők zömében is megütközést keltett, többen határozottan visszautasították ezt a hangnemet. Az európai képviselők higgadt válaszokat és érveket vártak a jelentés kritikus megállapításaira, ehelyett durva elutasítással és minősítgetésekkel találkoztak a magyar külügyminiszter részéről. Mindez arra utal, hogy a magyar kormánynak nincsenek Európában képviselhető és védhető érvei a bírált kormányzati lépésekre.

Szijjártó felháborító fellépése minden bizonnyal csak megerősíti a bírálókat abban, hogy a magyar kormány rossz úton jár. Az Orbán-kormány mindenfajta korrekt párbeszédet elutasít, ami a 7-es cikkely élesítéséhez, az pedig Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséhez és további szankciókhoz vezethet.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK