Belépek a Pártba
25 január
2018
HÍR
494 látogató

Szent-Iványi István bemutatta a Liberálisok nemzetstratégiai programját

Szent-Iványi István sajtótájékoztatón ismertette a Liberálisok nemzetstratégiai programjának hat alapelvét:

  1. Magyarországnak alkotmányos kötelezettsége a határon túli magyarság sorsa iránt vállalt felelőssége. A Kormányváltók Szövetsége ezt a határontúli magyarság legitim testületeivel és választott vezetőivel együtt, partneri együttműködésben kívánja megvalósítani.
  2. Elutasítjuk az egyes magyar közösségek belső életébe történő anyaországi beavatkozást, a gyámkodó, patronizáló, a nemzetiségi közösségeket kiskorúnak tekintő jelenlegi kormányzati hozzáállást. Szakítani kell azzal a gyakorlattal, hogy vannak “kedvenc” és “nem szeretett” szervezetek, politikai vezetők. Mindenkit megillet az egyenrangú, partneri viszony, politikai meggyőződésétől, világnézetétől függetlenül, amennyiben legitim támogatással rendelkezik az adott közösségen belül.
  3. Nem a mi feladatunk meghatározni, hogy mi az egyes közösségek érdeke (a határon túli magyar közösségek eltérő nagysága, szervezeti felépítése, többségi társadalmához való viszonya miatt nincs is egységes közös érdek), hanem a mi dolgunk az általuk képviselt célkitűzésekhez velük egyeztetve nyújtott erkölcsi, politikai és anyagi támogatás biztosítása az anyaország érdekeivel összhangban.
  4. Az önrendelkezés értékét követve támogatjuk a határon túli magyarság azon autonómiai törekvéseit, amelyek  az európai sikeres autonómia modellek tapasztalatait felhasználva a nemzetiségi önkormányzat megteremtését tűzik ki célul.
  5. A határon túli magyarság szerzett jogait (magyar igazolvány, kettős állampolgárság stb.) semmilyen módon nem kívánjuk csorbítani.
  6. A magyar közösségek anyagi támogatását a  reális és igazolt szükségletekhez igazítjuk, legalábbis a jelenlegi szinten kívánjuk biztosítani, ugyanakkor a támogatásokat normatív szabályok alapján, transzparens folyamat keretében, ellenőrizhető intézményrendszer közreműködésével, a támogatások utólagos monitorizálásával kaphatják meg a kedvezményezettek.

Szent-Iványi István külpolitikai szakpolitikusunk, Sermer Ádám, a Liberálisok elnökhelyettese és Horváth András, a Liberálisok nemzetstratégiai szakértője, külügyi kabinetjének tagja a Magyar Mozgalom vezetőivel találkozik a Vajdaságban, hogy bemutassák a Liberálisok nemzetstratégiai programjának alapelveit.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK