Belépek a Pártba
15 február
2018
HÍR
514 látogató

Szavazzunk nemmel vasárnap! – Szabadai Viktor Jancsó Nyikával állt ki a bulinegyedért

A Liberálisok szerint a bulinegyedben kialakult állapotokra nem a teljes tiltás, hanem a kompromisszumkészség a megoldás. A helyzetet nem oldja meg, ha ellehetetlenítik a szórakozóhelyek működését Belső-Erzsébetvárosban, sőt, újabb problémákat vet fel. A bulinegyed évente 6,5 milliárd forinttal gazdagítja az államkasszát, ez az adóbevétel viszont egy csapásra eltűnik, ha a vendéglátóhelyek nyitva tartását drasztikusan korlátozzák.

A Magyar Liberális Párt álláspontja szerint a bulinegyedben keletkező adóbevételnek elegendőnek kell lenni ahhoz, hogy az idegenforgalmilag frekventált területen a bulizás káros és kellemetlen következményeit meg lehessen szüntetni. A Liberálisok egyetértenek abban, hogy a kerületben fel kell számolni a prostitúciót, a drogkereskedelmet. Elejét kell venni a folyamatos zajongásnak és Budapest belvárosához méltó köztisztasági állapotokat kell teremteni. Ennek érdekében Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke egy komplett javaslatcsomagot állított össze, amit januárban el is juttatott a VII. kerület vezetésének.

A Liberálisok javaslatai:

  • A bulinegyedben található 430 szórakozóhely által befizetett iparűzési adóból a főváros juttasson vissza annyit az érintett területre, amennyiből a bulinegyed kellemetlen velejárói okozta problémák orvosolhatók.
  • Gondoskodjanak a szórakozóhelyek hangszigeteléséről, és az utcák tisztán tartásáról.
  • Jelöljenek ki éjszakai polgármestert, akik összehangolják a szórakozóhelyek működését az ott élők igényeivel, és felügyelik az éjszakai életet.
  • A közterület-felügyelet, a polgárőrség és a rendőrség munkájának megerősítésével gondoskodjanak a rend betartásáról.
  • A nyitva tartást csak a munkanapokon korlátozzák, hétvégén ugyanolyan feltételekkel működhessenek a szórakozóhelyek, mint eddig.

A Liberálisok javaslatcsomagját Jancsó Nyika VII. kerületi lakos is támogatja. Jancsó Miklós fia a Szabadai Viktorral tartott közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az itt élők szeretik a környék nyújtotta lehetőségeket, és ezeket nem szeretnék elveszíteni. Ezért fontos, hogy a lakók nemmel szavazzanak a népszavazáson, a kimondott NEM ugyanis utat nyithat a korábban már megkezdett, de a népszavazási kezdeményezéssel megrekedt párbeszéd előtt. Nem a tiltásra, igen a kompromisszumos megoldásokra!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK