Belépek a Pártba
08 március
2018
HÍR
470 látogató

Szavazz haza – Közérdekű adatigényléssel fordulunk a Külügyminisztériumhoz

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz a külföldön élő magyarok szavazati joga miatt. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen intézkedéseket tesz a kormány a külképviseleteken történő fennakadásmentes választásért.

A Liberálisok örömmel fogadták, hogy a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a jelentkezési határidő előtt négy héttel már kétszer annyian regisztráltak a külképviseleti névjegyzékbe, mint négy éve. Jó hír, hogy egyre több külföldön dolgozó, tanuló magyar állampolgár kíván élni demokratikus jogával és egyre többen akarnak részt venni az április 8-i választáson. Január elején azért indítottuk el a Szavazz haza! kampányunkat, hogy a külföldi magyarokat regisztrációra és az országgyűlési választásokon való részvételre buzdítsuk. Szeretnénk, ha az országot elhagyó magyarok nem csak a lábukkal szavaznának.

A megnövekedett választói részvétel miatt különösen fontos, hogy megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre, és ne bénuljon le a szavazás a legtöbb regisztrálttal bíró külképviseleteken. A Liberálisok a gördülékenyebb szavazásért a rendelkezésre álló szavazóhelyiségek listájának bővítése mellett azt is javasolták, hogy a külképviseleteken legyen kétnapos a választás lebonyolítása. Felvetéseinkre, javaslatainkra azonban annak ellenére sem érkezett válasz, hogy Áder János köztársasági elnök Trócsányi László igazságügyi miniszterhez továbbította a kéréseinket. Éppen ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz. Azt akarjuk megtudni, hogy a kormány milyen intézkedésekkel akarja megkönnyíteni a külképviseleteken történő választást. A kormány tartozik annyival a hazájukból kivándorolni kényszerült választópolgároknak, hogy a megnövekedett választási hajlandóságnak megfelelően biztosítja a külföldön élők probléma nélküli választását.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK