Belépek a Pártba
04 január
2018
HÍR
570 látogató

Szavazz haza! – A Liberálisok a külföldön élő magyarokat mozgósítják a választások előtt

Budapest, 2018. január 4., csütörtök (MTI) – “Szavazz haza!” néven indít kampányt a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, de külföldön élő magyar állampolgárok választási mozgósítására.

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón igazságtalannak nevezte a jelenlegi választási rendszert, mondván, a kormány a levélben történő szavazással a határon túl élő magyaroknak egyszerű lehetőséget ad a neki tetsző szavazatok leadására, míg a külföldön dolgozó magyarok voksolását technikai nehézségekkel hátráltatja.

A Liberálisok kampánya éppen ezért összegyűjti azokat a praktikus információkat, amelyek segítségével külföldről is könnyebben leadhatóvá válnak a szavazatok – mondta az ellenzéki párt politikusa, megemlítve, hogy tájékoztatást adnak a regisztráció menetéről és határidejeiről, továbbá a kijelölt szavazóhelyekről.

Sermer Ádám elmondta, kampányukkal a Magyarországon élők figyelmét is fel akarják hívni arra, hogy győzzék meg külföldön dolgozó rokonaikat, barátaikat a szavazás fontosságáról, mivel Magyarország szerintük csak egy kormányváltással indulhat el a liberális nyugat-európai országok felé.  Az elnökhelyettes szólt arról is, hogy a kampányukhoz az Európai Liberálisok Közösségétől is segítséget kérnek, továbbá a magyar “demokratikus ellenzék” pátjainak, valamint civil szervezetek támogatását is várják.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK