Belépek a Pártba
10 június
2020
HÍR
882 látogató

Szabadai Viktor: Újabb motoros versenypálya építése helyett a Lánchidat újítsák fel!

Arra kérjük a kormányt, hogy mondjon le a motoros versenypálya tervéről, amely a 2021-es költségvetés tervezetében szerepel! Az erre szánt pénzt inkább adja oda a Lánchíd felújítására, ahogy arra korábban ígéretet tett! A Fidesz-kormány a koronavírus miatt életre hívott Gazdaságvédelmi Alap terhére egy 20,4 milliárd forintos motorverseny-pálya építésébe kezdene, hogy motoros világbajnoki futamot rendezhessenek valahol Kelet-Magyarországon. Érthetetlennek tartjuk, hogy mi szükség van egy ilyen látványberuházásra, miközben az önkormányzatoktól sok tízmilliárd forintot vontak el a koronavírusra hivatkozva az elmúlt hónapokban.

De ha már feltétlenül építkezni akarnak, akkor inkább, a Lánchíd évek óta halogatott felújítására kerítsenek sort, amit még a Tarlós István vezette fővárosi közgyűlés tavaly májusban szavazott meg. Orbán Viktor jelenlegi főtanácsadója, a korábbi főpolgármester, Budapest Münchhausen bárója, Tarlós István és a fideszes vezetés 23,7 milliárd forintban határozta meg a Lánchíd, a Váralagút, a Clark Ádám tér és a pesti villamos-közúti aluljáró felújításának költségkeretét. A versenypálya megépítésének az árából tehát kényelmesen kijönne a Lánchíd felújítása is, amire jelenleg sokkal nagyobb szüksége van az országnak és a fővárosnak is, mint egy motoros versenypályára. 2015-ben beszakadt az útpálya egy autós alatt, a Fidesz azonban azóta is csak tétlenül nézi, ahogy rohad szét a híd.

Jelenleg csak a töredékét akarják megadni a korábban beígért támogatásnak. A Lánchíd nemcsak hazánk és a fővárosunk egyik legfontosabb közúti építménye, de a magyar nemzeti öntudat, a hazaszeretet jelképe is. Bízunk benne, hogy a Fidesz-kormány is belátja: a versenypályánál jobb helyet is lehet találni ennek a pénznek.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK