Belépek a Pártba
02 október
2020
HÍR
705 látogató

Szabadai Viktor: Továbbra is javasoljuk az időseknek járó taxikuponok bevezetését!

Szerdán Budapest vezetése úgy döntött, hogy a válság kezelésére gazdaságélénkítő intézkedésekkel kíván válaszolni. Örömmel látjuk, hogy a fővárosi testület így döntött, hiszen a válság kirobbanása óta ezt szorgalmazzuk. Ugyanakkor a gazdaság fellendítésénél is fontosabb az emberek egészségének megőrzése, ezért már korábban a járvány első fellobbanása után olyan programcsomaggal álltunk elő, amely a mélypontra jutott budapesti a taxiágazat megsegítésén túl, a járvány egyik legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportját, az időseket segítené.

Meggyőződésünk, hogy a fővárosi testület által szerdán bemutatott csomagot tovább kell bővíteni, és ehhez a környező országokban látott jól működő intézkedések adoptálásával tudunk legjobban hozzájárulni. Ilyen bevált program a bécsi taxirendszer is, amely a taxispiac megsegítése mellett, az idősek biztonságát szolgálná, hiszen a hagyományos tömegközlekedési eszközökkel szemben huszad annyi személyes érintkezésre kerül sor a taxikban, ahol a járvány megjelenése óta rendkívül szigorú biztonsági óvintézkedéseket is alkalmaznak. A Liberálisok ezért továbbra is fenntartják a budapesti taxikuponra tett javaslatukat, amely több százezer budapesti 65 év feletti polgártársunknak segítene, akik a kuponokkal a fuvardíj felét tudnák kiegyenlíteni.

Örömmel láttuk, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara javaslatai között is felvetődött ennek a kuponrendszernek a bevezetése, ami azt mutatja, hogy a Liberálisok gazdasági szakértőivel és a taxis szakmai szervezetekkel közösen kidolgozott javaslatunk jó irányba tett kezdeményezést a válság enyhítésére.

Most ismét benyújtjuk, a számos egyéb pontból álló gazdaságélénkítő javaslatcsomagunkat a Fővárosi Kabinetirodának, reménykedve, hogy az abban megfogalmazottakkal egyetértenek, és konkrét lépéseket tesznek az idősek, a taxisok és végső soron a budapesti gazdaság megsegítésére.

Szabadai Viktor,

Magyar Liberális Párt – Liberálisok

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK