Belépek a Pártba
16 november
2015
HÍR
428 látogató

Szabadai Viktor: Tarlós látszatspórolása sok család számára súlyos következménnyel jár

A Liberálisok várják a választ Tarlós Istvántól és Dabóczi Kálmántól arra, hogy milyen szakembergárdával fogják majd megoldani az M3 felújítása idején közlekedő metrópótló buszok karbantartását. Mint ismert a BKV elbocsátásokra készül, a Főváros viszont éppen járműveket vásárol.

A Népszabadság a múlt héten írt arról, hogy a közeljövőben 111 ember elbocsátására kerül sor. A Liberálisok információi szerint az elbocsátások már a héten megkezdődhetnek. Az érintettek többsége, 97 fő karbantartóként dolgozik.

A Liberálisok szerint a munkavállalókra nézve nemcsak az elbocsátás ténye, hanem annak lehetséges módja is méltatlan, hiszen a napvilágot látott hírek szerint a BKV kikerülve a csoportos létszámcsökkentést, egyesével válik meg munkavállalóitól. A csoportos létszámleépítés a munkáltató számára számos többletkötelezettséget ír elő, többek között tárgyalnia kell az üzemi tanáccsal, a munkaügyi központtal, ami meghosszabbítja az elbocsátási eljárást. Ezt akarja megkerülni BKV.

A BKV buszainak átlagéletkora 17 év, átlagosan több mint 1,1 millió kilométert futottak. Ha a régi járművek karbantartási szükségletéhez hozzáadjuk azt a 75 új járművet, melyeket az M3 pótlására vásárolnak, akkor nehezen hihető, hogy a karbantartók csoportos elbocsátása indokolt.

A Liberálisok felszólítják a Főváros és a BKV vezetését, hogy egy újabb megfontolatlan döntés helyett kezdjenek el tervezni, számolni, és legalább egy év távlatában előre gondolkodni. A látszatspórolás helyett Tarlós és Dabóczi – amennyiben felelősen gondolkodnak – az utasbiztonságot és a BKV kiszámítható működését tartsa szem előtt!

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK