Belépek a Pártba
03 december
2020
HÍR
747 látogató

Szabadai Viktor: Ne büntessék díjemeléssel az autósokat!

Arra kérjük a kormányt, hogy a tervekkel ellentétben, jövőre ne emeljék meg az úthasználati díjat! A fővárosban élők és dolgozók egészségének védelmében pedig töröljék el az M0-ás gyűrű használati díját a járvány idejére.

A koronavírus-járvány jelentős gazdasági visszaeséssel jár, amely a magyar vállalkozók többségének komoly próbatételt jelent. Az útdíj emelése a válság idején olyan extra terhet ró a vállalkozókra, amely sok ezer magyar cégnek a vesztét okozhatja. Ezért arra kérjük a kormányt, ha a parkoláshoz hasonlóan nem is kívánja eltörölni ezt a díjat, legalább ne emeljék tovább! Ezzel sok ezer vállalkozónak és cégnek tudnának segíteni, akiknek a munkájukhoz elengedhetetlen az út használata. Közvetetten vagy közvetlenül, de több százezer vállalkozót érint hátrányosan az útdíj tervezett emelése.

Arra kérjük továbbá a Fidesz-kormányt, hogy a járvány idején tegye ingyenessé a körgyűrű használatát. Ha az ingyenes parkolást azért vezették be, hogy többen használhassák saját autójukat, amely nagyobb biztonságot nyújt a fertőzéssel szemben, akkor legalább ilyen indokolt lenne a körgyűrű ingyenessé tétele is. A körgyűrű használatának ingyenessé tétele azért is célszerű volna, mert Budapesten a légszennyezettség mértéke jelenleg is átlépi a határértéket. Télen általában is szennyezettebb a városokban a levegő, de az ingyenes parkolás bevezetése tovább rontott a helyzeten. Az M0-ás ingyenessé tételével viszont jelentősen csökkenteni lehetne a fővároson áthaladó forgalmat és ezen keresztül a légszennyezettséget is. A kutatások pedig azt mutatják, hogy a szennyezett levegőben a vírus is jobban terjed.

Arra kérjük tehát a kormányt, a magyar emberek egészségének és a vállalkozók anyagi biztonságának érdekében mondjanak le az útdíj tervezett emeléséről, és csillapítsák a főváros forgalmát a körgyűrű ingyenessé tételével!

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke és országos ügyvivője

 

 

Kép forrása: Napi.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK