Belépek a Pártba
20 május
2019
HÍR
305 látogató

Szabadai Viktor: Miért van szükség liberális főpolgármester-jelöltre?

Budapest, 2019. május 18., szombat (MTI) – A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint le kell váltani Tarlós István jelenlegi főpolgármestert, azonban erre a feladatra sem Karácsony Gergely, sem Puzsér Róbert nem megfelelő jelölt – mondta az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Szabadai Viktor megerősítette, a Liberálisok továbbra is Sermer Ádámot kívánják indítani főpolgármesternek az őszi önkormányzati választáson, mivel úgy látják, senki más nem képviseli megfelelően értékrendjüket.

Hangsúlyozta, Tarlós Istvánt azért kell leváltani, mert “nem jó gazdája a városnak”, városvezetése alatt Budapestet “kifosztották, jogait megcsorbították”.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak minősítette a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert stílusát, hangnemét.

Szabadai Viktor szerint a választók előtt is nagyon átlátszó mandátumszerző szándékot takar, amennyiben értékrendjükben össze nem egyeztethető pártok kötnek szövetséget. A Liberálisok éppen ezért továbbra sem működik együtt a Jobbikkal semmilyen formában az önkormányzati választáson sem – jelentette ki.

A politikus elmondta, az utóbbi időszakban Karácsony Gergelyről, az MSZP-Párbeszéd, a DK és a Momentum közös jelöltjéről is kiderült, hogy nem alkalmas a főpolgármesteri posztra.

Szabadai Viktor példaként említette, hogy Karácsony Gergely tavaly megszavazta a referencia nélküli konzorciumot a patkányirtás elvégzésére, majd hibája elismerése helyett “ujjal mutogatott a felelősökre”.

A liberális politikus aláhúzta, Zuglóban kaotikus állapotok vannak parkolási ügyben, aminek megoldásában világnézeti különbségük van a baloldali jelölttel szemben. Szabadai Viktor szerint ugyanis a helyzetet nem az önkormányzati cégek nagyobb feladatvállalásával, hanem a nyíltsisakos, átlátható szabad piac erősítésével kellene megoldani.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK