Belépek a Pártba
17 június
2016
HÍR
835 látogató

Szabadai Viktor: Megbukott a magyar nemzeti buszstratégia

Még el sem kezdődött, de máris megbukott a magyar nemzeti buszstratégia. Ez azzal vált egyértelművé, hogy kiderült, a 3-as metró pótlására tendert írt ki a BKK buszos szolgáltatásra. Nem lesz tehát olyan nagyszámú megrendelés új, magyar buszokra, amelyre tömeggyártást lehetne építeni.

A 3-as metró buszpótlásának kérdését eddig leginkább a botrányok övezték és a lobbiérdekek irányították. A kormány gazdasági érdekköre időről-időre megpróbált nyomást gyakorolni a fővárosi  döntéshozatalra, aminek az lett a következménye, hogy veszélybe került a 3-as metró felújításának megkezdése, ami rövid távon is Budapest közlekedésének összeomlásához vezethet. Idén február óta az elfogadott busztender végrehajtását mondvacsinált okokra hivatkozva folyamatosan blokkolta a fővárosi Fidesz: 3 alkalommal levetették a közgyűlés napirendjéről a kérdést, egy alkalommal pedig napirendre sem voltak hajlandóak tűzni azt.

A Liberálisok szerint félő, hogy a Fidesz-házán belüli harc még azzal sem ért véget, hogy a közbeszerzési értesítőben megjelent a felhívás a busz szolgáltatás vásárlásáról. A kiírással az eldőlt ugyan, hogy megrendelő híján buszgyártás aligha lesz Magyarországon –  a magyar nemzeti buszstratégia csak porhintés volt – , de az még kérdéses, hogy ki juthat hozzá a 10 évre szóló buszos szolgáltatási szerződéshez. Amennyiben szokás szerint itt is felbukkannak fideszes gazdasági érdekek, úgy a kiírásnál és az elbírálásnál is lehet olyan harcokra számítani a Liberálisok szerint, melyek megakaszthatják a lebonyolítást és veszélyeztetik Budapest lakosságának biztonságos közlekedését.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK