Belépek a Pártba
27 október
2015
HÍR
526 látogató

Szabadai Viktor: Kinek az érdekét képviseli a főpolgármester a metrókocsik felújításával?

A 3-as metro szerelvényeinek felújítási költsége már most magasabb, mintha teljesen új szerelvényeket vásárolt volna a főváros. A Liberálisok szerint a metrófelújítás árának folyamatos emelkedése kiválóan példázza, hová vezet az átgondolatlan, tervezetlen, pillanatnyi érdekek által vezérelt döntéshozatal.

A Fővárosi Közgyűlés holnap dönt egy 13,7 milliárdos hitelvelvételről, melyből a 3-as metró járatait pótolják majd a felújítás ideje alatt. Ezzel a 13,7 milliárd forinttal csak a kocsik felújítása a hitelfelvétel költségeivel együtt 101 milliárdra emelkedett. A Főváros utoljára az Alstomtól szerzett be 170 új metrókocsit. Ezek ára engedélyezéssel együtt 65 milliárd forint volt. Ha ugyanezzel az összeggel számolunk a most tervezett 222 metrókocsira, akkor annak végösszege 85 millió forintra rúg. (A BKV Zrt. is elismerte korábban becsült adatokkal, hogy 92 milliárdért már új kocsikat lehetett volna vásárolni.) Az sem utolsó szempont, hogy míg az újakra 30 év, addig a felújított, régi kocsikra csak 25 év a garanciális idő.

Egyértelmű tehát, hogy a Főváros mindenképpen jobban járt volna, ha a felújítás helyett a teljesen új metrókocsik megvásárlása mellett dönt. Annál is inkább, mivel az új szerelvényeket már legkondicionálóval kapták volna az utazók, míg a régiekben ez sem lesz.

A Liberálisok Tarlós Istvántól várják a választ arra, hogy főpolgármesterként miért a putyinbarát kormányzati elvárást szolgálta ki  a budapestiek érdekeinek képviselete helyett, hiszen az MLP szerint egyértelmű hogy a felújítással egyedül csak az orosz kivitelező járt jól.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK