Belépek a Pártba
04 május
2018
HÍR
450 látogató

Szabadai Viktor indul az V. kerület 4-es számú választókörzetében

A Liberálisok az országgyűlési választásokhoz hasonlóan az időközi önkormányzati választásokon is széleskörű együttműködést szorgalmaznak. Az április 8-i választásokon egyértelművé vált, hogy a demokrata ellenzék csak közös erővel veheti fel a versenyt a Fidesz illiberális államával szemben. A Változás Szövetsége éppen ezért folytatja az együttműködést a parlamentben és az önkormányzatokban is.

A Liberálisok a napokban megállapodást kötöttek az MSZP-vel és a Párbeszéddel az időközi önkormányzati választásokkal kapcsolatban is. Megállapodtunk abban, hogy Budapest V. kerületének 4-es számú egyéni választókerületében Szabadai Viktor indul, és előrehaladott tárgyalások folynak arról is, hogy az ellenzék a Liberálisok jelöltjét támogassa a július 8-i időközi választáson.

A Liberálisok politikusa komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik. 2002-ben már önkormányzati képviselő-jelölt volt, 2006-ban önkormányzati képviselőnek választották a XIII. kerületben, majd 2008 és 2010 között a Fővárosi Közgyűlés tagjaként tevékenykedett. Jelenleg a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke és a párt fővárosi programjának koordinátora.

A Változás Szövetsége megállapodást kötött arról is, hogy a józsefvárosi időközi polgármester-választáson közös civil jelöltet állít, a XV. kerületben pedig Németh Angélát, a jelenlegi alpolgármestert támogatjuk, amennyiben a jelölt a többi ellenzéki párt támogatását is élvezi.

Olyan jelölteket keresünk és támogatunk minden egyéni választókerületben, akik hitelesen képviselik a demokratikus értékeket, készek harcba szállni egy tisztességes Magyarországért, és kiállnak az alapvető szabadságjogokért. A siker záloga a minél szélesebb körű együttműködés – a Liberálisok már jóval az országgyűlési választások előtt is erre hívták fel a figyelmet. Akár EP-választásról, akár polgármester-, akár önkormányzati képviselő-választásról van szó, együtt kell működnünk, mert egyedül így van esélyünk a győzelemre!

 

UPDATE: Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke a Magyar Liberális Párt Országos Ügyvivő Testületének határozata alapján lesz Budapest 4-es számú választókerületének önkormányzati  képviselő-jelöltje. Ugyan még nincsenek megállapodások, a Liberálisok őszintén remélik, hogy a hamarosan – július 8-án – sorra kerülő választáson sikerül egy ellenzéki jelölt mögé felsorakoznia a teljes demokrata ellenzéknek, és ezzel irányt mutatni a következőkben megrendezendő polgármester-, és önkormányzati képviselő-választásokra is. A Liberálisok minden választáson a közös ellenzéki jelölt stratégiáját támogatják, ezért javasoltuk a napokban azt is, hogy a 2019-es Európai Parlamenti választáson közös, EU-párti listán induljon a teljes demokrata ellenzék. Együtt kell működnünk, egyedül így van esélyünk arra, hogy felvegyük a versenyt a Fidesz jelöltjével, és győzelmet arassunk Orbán Viktor és illiberális kormánya felett.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK