Belépek a Pártba
11 július
2019
HÍR
569 látogató

Szabadai Viktor bemutatta V. kerületi programját

 Budapest, 2019. július 11., csütörtök (MTI) – A Belváros zöldítése, a köztisztaság és a közlekedés áll az V. kerületi liberális polgármester-jelölt programjának fókuszában.

 Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti ügyvivője és V. kerületi polgármester-jelöltje csütörtökön az Erzsébet téren ismertette vállalásait.

Azt mondta, a tér a sok fával, zöld területtel jó példa arra, hogyan nézhet ki Belváros-Lipótváros, ellentétben a szomszédos József nádor térrel, ahol jelenleg is zajlik a térkövezés. Hozzátette: polgármesterré választása esetén a kerület csatlakozna a 10 millió fát Magyarországon elnevezésű akcióhoz, és évente ezer fát ültetnének a kerületben a jobb hőérzet, a levegő tisztasága és a jobb minőségű élet érdekében.

Szabadai Viktor elmondta: meg kell szüntetni azt a jelenlegi állapotot, hogy 23 kerületi cég, valamint a Főkert és az FKF Zrt. foglalkozik a hulladék elszállításával, a hulladéktárolók telepítésével, karbantartásával. Számon kérhető, átláthatóan működő, egységesített budapesti hulladékbegyűjtésre lenne szükség – hangoztatta.

A jelölt közölte azt is, polgármesterként a fővárossal egyetértésben arra törekedne, hogy a kerületben csak elektromos meghajtású buszok közlekedjenek a ciklus végére. Kérdésre válaszolva Szabadai Viktor szólt arról is, az idősek ellátása ugyan nem rossz a kerületben, de polgármesterként tovább javítana rajta.

Arra a felvetésre, hogy az V. kerületben indul a baloldali ellenzék jelöltjeként Tüttő Kata, a Jobbik jelöltjeként Losonczy Pál, valamint a Liberálisok képviseletében ő, Szabadai Viktor kiemelte: nem ő “indult rá másra”, ő már a tavalyi időközi választáson is indulni akart. Hozzátette: súlyos politikai hibának tartja, hogy az MSZP Tüttő Katát indítja jelöltként. “Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” – indokolt.

Jelezte, ő személy szerint nem akar visszalépni, de egy politikai közösségnek a tagja, így a döntés nem csak az övé. A politikus a Karácsony Gergelyre és a zuglói parkolási botrányra vonatkozó kérdésre elmondta, véleménye szerint nyílt, piaci verseny meghirdetése lenne a megoldás a problémára, ahol egyenlőek a feltételek és átlátható a döntéshozatal, de ez messze van Karácsony Gergely javaslatától. 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK