Belépek a Pártba
21 február
2016
HÍR
433 látogató

Szabadai Viktor: A törvényességi vizsgálat híre megzavarta a főpolgármester nyugalmát

A Magyar Liberális Párt szerint, ha minden rendben van a főváros költségvetésének elfogadásával, úgy Tarlós Istvánnak semmi oka nem lehetne arra, hogy a tőle megszokottól is durcásabban reagáljon a törvényességi vizsgálat kezdeményezésének hírére.

Mint ismert, a Liberálisok a fővárosi költségvetés elfogadása kapcsán jelentették be, hogy törvényességi vizsgálatot kezdeményeznek, mivel a költségvetés tényként, 12,4 milliárdos bevételi összeggel kezeli azt, hogy az állam átveszi az agglomerációs közlekedést. A Liberálisok szerint ez azonban egyelőre csak szóbeszéd, hiszen a felek között semmilyen írásbeli megállapodás nem született, szóbeli ígéretre pedig törvényesen nem lehet költségvetést tervezni és elfogadni.

Az agglomerációs közlekedés átvételével megbízott Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 nappal a fővárosi költségvetés elfogadása előtt azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy továbbra is csak a szándék egyértelmű, de 2016. február 10. óta ,,nem volt új tárgyalási forduló az agglomerációs járatok állami átvétele kapcsán a főváros és a minisztérium között, és szakértői szinten sem történt egyeztetés”. Fónagy János államtitkár sem megállapodásról, hanem csak folyamatban lévő tárgyalásokról beszélt február 10-én. A lap azt is írja, hogy ,,Tarlós István, Budapest főpolgármestere korábban abban bízott, hogy február 17-ig megszületik a kérdésben az alapmegállapodás”. A dátum nem véletlenül volt fontos Tarlósnak, hiszen a megállapodásnak február 17-ére, a költségvetés tárgyalásának időpontjára meg kellett volna születni a törvényesség biztosításához, ám ez nem így történt, így a büdzsé benyújtása konkrét megállapodás hiányában történt.

Az világos, hogy Tarlós István rendkívül ideges, ha a törvényességi ellenőrzést a Liberálisok szóba hozzák, de ettől még nem változik az a gyanú, hogy a büdzsé elfogadása törvénytelen volt. Erről majd a Kormányhivatal dönt, melyhez a Liberálisok fordulnak a vizsgálat megkezdéséért.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK