Belépek a Pártba
05 szeptember
2015
HÍR
735 látogató

Szabadai Viktor: A nyomozás lezárásáig ne kerüljenek állami pozíciókba a Quaestor cégeinek korábbi vezetői

A Liberálisok felszólítják a kormányt és a főváros vezetését, hogy mindaddig, amíg nem zárult le a nyomozás a Quaestor-ügyben, ne juttassák felelős, rendkívül magas fizetéssel járó pozíciókba a pénzintézet cégeinek korábbi vezetőit.

Először az Index hozta nyilvánosságra, hogy Kovács Gábor gazdasági igazgatói széket kapott havi másfél milliós fizetésért abban a fővárosi holdingban, melyet Budapest vezetése hozott létre azért, hogy a közvagyonra vigyázzon. Erről a cégről a mai napig nem derült ki, hogy a tetemes pénzköltés mellett mit is csinál valójában. Kovács korábban a Quaestor Jelzálog Zrt-nél volt üzleti igazgató.

A közelmúltban egy újabb volt quaestoros is felbukkant állami cégnél felelős pozícióban. Gyorgyevics Benedek a Quaestor ingatlancégétől a botrány kirobbanását követően máris vezérigazgató-helyettesi székbe ülhetett át a Városliget Ingatlanfejlesztési Zrt-nél. Gyorgyevics korábban a Fidesz mellett politikai szerepkörben is feltűnt.

Az elmúlt hónapokban már bizonyossá vált, hogy a Quaestor-ügy a Fidesz ügye, Tarsoly Csaba és cége ezer szállal kötődött a kormányhoz, azon belül is a külügyminisztériumhoz. Miközben a károsultak még mindig pénzüket követelik, úgy tűnik, a Fidesz sorra juttatja állásokhoz azokat a quaestorosokat, kiknek felelőssége még nem tisztázott. Mindaddig, amíg a nyomozás nem zárult le érthetetlen és a Liberálisok szerint csak a politikai kötődéssel magyarázható a volt quaestorosok pozícióhoz juttatása.

Szabadai Viktor, Budapest Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK