Belépek a Pártba
12 június
2018
HÍR
267 látogató

Szabadai Viktor: Tarlós István az ellenzék kilenc éves gáttervét adja el a sajátjaként

Tarlós István nyolc éve tétlen a Római-parti mobilgát ügyében. Nyolc éve lényegében semmit nem tett Budapest árvízvédelméért, egy olyan szakmailag nem megfelelő koncepció erőltetésén kívül, amely nem csak súlyos természetkárosítással járt volna, de valódi védelmet sem nyújtott volna az árvizekkel szemben. A Liberálisok örülnek annak, hogy a főpolgármester – ha nyolc év után is, de – megértette, hogy az eredetileg tervezett mobilgát rossz megoldás lett volna a Római-parton. Annak azonban kevésbé örülünk, hogy Tarlós a nyolc évnyi semmittevés után most egy olyan tervet próbál eladni a sajátjaként, ami a kételemű védelmi rendszerről szólt, és amit az MSZP-SZDSZ kilenc éve már beterjesztett a Fővárosi Közgyűlés elé. A javaslatot az akkori fővárosi vezetés el is fogadta, csak épp nem valósult meg belőle semmi.

A Liberálisok azt szeretnék tudni, hogy Tarlós István miért várt nyolc évet arra, hogy a szakmailag helytálló javaslatot újra megtegye? Miért nem látott neki korábban a terv megvalósításának, amellyel Budapest teljes árvízvédelmét biztosíthatta volna? Ha a főpolgármester most jónak tartja a koncepciót, ami nem csak olcsóbb, de környezetkárosítással sem jár, akkor korábban miért nem támogatta a javaslatot? Miért próbálja a kilenc éves szocialista-liberális javaslatot a sajátjaként eladni?

A Liberálisok szerint Tarlós István ezzel beismerte a kudarcát. Beismerte, hogy képtelen megoldani Budapest árvízvédelmét, képtelen gondoskodni a lakosság biztonságáról. Tarlós István bebizonyította, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére. Budapestnek új vezetőre van szüksége, ehhez viszont egy olyan jelöltet kell állítani a Fidesszel szemben, aki mögé a teljes ellenzék fel tud sorakozni. Aki biztosíthatja végre a lakosság biztonságát és Budapest hosszú távú jövőjét.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke, aki Tarlós Istvánnal ellentétben egyszer már megszavazta az óbudaiak árvízvédelmét

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK